Hlavní obsah

Začít hubnout na podzim je ideální

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chystáte se konečně pustit do boje s nadváhou? Nemohli jste si vybrat lepší roční období. Podzim totiž k úspěšnému hubnutí přímo vybízí. Prozradíme vám proč.

Článek

Dny se pomaličku krátí, a tak přece jen více času trávíte na podzim doma. Není na tom ale vůbec nic špatného. Naopak. Máte tak víc příležitostí si své jídlo pečlivě naplánovat a také připravit. A ačkoli je čerstvé zeleniny a ovoce méně, stále máte dostatečný výběr vhodných potravin, se kterými se vám bude dobře hubnout.

Vybírejte si sezonní suroviny

Důvodem, který by vás měl vést k výběru sezonních potravin, je především fakt, že jsou na vrcholu svého vegetačního období a obsahují tedy i nejvyšší množství nutrientů, které vaše tělo ocení. „Sáhněte po dýni, lilku nebo celeru. Výborné je i zelí, které si můžete na zimu naložit, a stane se vynikajícím zdrojem především vitaminu C,“ doporučuje Martina Dvořáková, nutriční koučka a výživová specialistka proteinové diety KetoDiet. „Pokud chcete, aby vaše tělo bylo krásnější, měli byste se v první řadě starat o své zdraví,“ dodává.

V jídelníčku byste si měli hlídat přemíru cukrů a to nejen jednoduchých, ale i těch složitých

Nástrah je méně

Výhody podzimního hubnutí vyplývají i z toho, že na vás čeká mnohem méně nástrah než v létě. Nechodíte tak často na grilovačky, nedopřáváte si zmrzlinu každý den, nepřeháníte to tolik ani s alkoholem, protože na večerní sezení na terase už je přece jen trochu zima.

Voňavé sušené maso jerky také skvěle zapadá do plánů proteinové diety, ale užijete si ho, i když právě nehubnete

Více sportujete i odpočíváte

A právě kvůli změně počasí se také vracíte k indoorovým sportům. Opět chodíte do posilovny, do tělocvičny na aerobic, zumbu nebo pilates, případně plavat do vnitřního bazénu, kde se nemusíte proplétat mezi koupajícími se rodinkami, podobně jako v létě venku. „Ale nemám na mysli jen sportovní aktivity,“ říká Martina Dvořáková. „Na podzim jste lépe naladění i na relaxaci, takže více vyhledáváte sauny nebo masáže. Častěji si odpočinete u knížky nebo jiné oblíbené aktivity. A je to tak dobře, protože odpočinek a dobrá nálada hrají v hubnutí velmi podstatnou roli,“ doplňuje.

Jak podpořit hubnutí

Abyste co nejrychleji nastartovali svůj metabolismus, je vhodné jíst v průběhu dne častěji a menší porce, které navíc nebudou ochuzené o bílkoviny. Sáhnout můžete i po proteinových jídlech a nápojích, které budete mít rychle a snadno připravené. V jídelníčku byste si měli hlídat přemíru cukrů a to nejen jednoduchých, ale i těch složitých. Pečivo ve velkém a těstoviny na kila tak rozhodně nebudou tou správnou volbou.

V rámci pitného režimu můžete vyzkoušet také carnitin, který podpoří spalování tuků a pomůže kontrolovat hladinu krevního cukru. „Účinný je carnitin především ve spojení se sportovní aktivitou, není to ale podmínkou,“ doplňuje Martina Dvořáková.

Doplněk stravy L-Carnitine s chromem a citronovou příchutí má schopnost podpořit spalování tuků a jejich proměnu na energii

Proč se tedy na jaře stresovat hubnutím do plavek, když si na podzim můžete své hubnoucí období celkem příjemně užít, nebo je alespoň zvládnout v pohodě a s úsměvem na rtech. Pokud si nevíte rady se svým jídelníčkem, chcete vyzkoušet proteinovou dietu, nebo se poradit, jak nejlépe zhubnout, obraťte se na KetoDiet, kde jsou výživoví poradci on-line a zcela zdarma.

Reklama

Související témata:

Načítám