Hlavní obsah

Zahradní nábytek podle nejnovějších trendů

Foto: Möbelix

Obývák, nebo terasa? Moderní zahradní nábytek je k nerozeznání od interiérovéhoFoto: Möbelix

Vybavení určené pro venkovní využití prochází v posledních letech velkým vývojem. Díky moderním technologiím je stále pohodlnější, praktičtější a zároveň krásnější. Nyní si tak můžete dopřát kousky, které si v ničem nezadají s interiérovým nábytkem.

Článek

Protože moderní člověk je stále náročnějším zákazníkem, je dnes na výběr z široké škály zahradního vybavení. Hlavním trendem je komfort, design a minimální údržba. Sedací nábytek doznal velkých změn a kromě stále půvabnějších křesílek jsou k dostání také pohodlné pohovky a stylová závěsná křesla.

Foto: Möbelix

Pokud si potrpíte na výraznější barevnost, vneste ji do exteriéru pomocí textilních doplňkůFoto: Möbelix

Pohodlné čalounění

Pokrok ve vývoji exteriérových textilií vnesl do navrhování zahradního posezení nové netušené možnosti. Stále více se tak uplatňuje čalouněný nábytek, který byl dříve spíše doménou vnitřních prostor. Pohovky, lenošky a velká měkká křesla vám zajistí stejné pohodlí jako doma v obýváku.

Foto: Möbelix

Jako z italského katalogu! Tak bude vypadat vaše zahrada či terasa díky designovému křeslu a stolkuFoto: Möbelix

Textilie dobře odolávají špíně i UV záření a nevadí jim ani lehký deštík, protože rychle schnou. Svou strukturou a vzhledem přitom připomínají módní interiérové látky. Jsou inspirované především severskou a italskou designovou tradicí. Trendy odstíny představují šedá, béžová, taupe či krémová. Textil se uplatňuje jak ve spojení s kovem, tak se dřevem. Nechybí ani dekorativní výplety z odolného polyratanu.

Foto: Möbelix

Rodinný oběd, odpolední káva či uvolněný večírek? Univerzální a praktický design této soupravy zvládne vše!Foto: Möbelix

Pro maximální odpočinek

V zahradním nábytku je kladen stále větší důraz na relaxační funkci. Proto se nabídka v posledních letech rozšířila nejen v kategorii venkovních pohovek, ale také můžete natrefit na mnoho esteticky zdařilých lehátek, závěsných křesel a houpacích sítí. Vybírejte dle vlastních preferencí i zvoleného stylu. Látková síť či houpačka se skvěle hodí k ladění v boho stylu, pohovka je jasnou volnou pro milovníky jak klasické italské elegance, tak severského hygge.

Foto: Möbelix

Závěsná houpací křesla přímo vybízejí k bezstarostnému lenošeníFoto: Möbelix

Bytelnost vs. praktičnost

Pokud zvolíte nadčasový a hřejivý nábytek z masivu, pak musíte počítat s vyšší hmotností a občasnou údržbou. Odměnou vám však bude dlouhá služba a originální krása dřeva. Přečtěte si jak se správně starat o zahradní nábytek, aby vám vydržel co nejdéle.

Foto: Möbelix

Žádáte si něco skutečně výjimečného a bytelného? Pak vsaďte na kombinaci dřeva a betonu či kameneFoto: Möbelix

Potrpíte-li si však více na praktické aspekty a lehkost, budete vybírat spíše v nabídce kovového a vyplétaného nábytku. Možnosti volby budete mít skutečně nepřeberné, protože jde o velký trend. Aby ne! Výhodou je především snadná péče, jelikož kov a umělý ratan stačí jen občas přetřít vlhkým hadříkem. Stejně tak můžete tyto materiály nechat bez obav zmoknout.

Foto: Möbelix

Zahradní set s kulatým stolem a lehkými židličkami působí velmi elegantně a nadčasověFoto: Möbelix

Udělej si sám

Ať už je vám motivací vaše osobní kreativita, nebo jen chcete snížit výdaje, vlastnoručně vyrobenými kousky si ostudu rozhodně neuříznete! Z palet si můžete nakonfigurovat pohovku přesně podle svých potřeb. Neotřelou volbou pak může být nábytek vyrobený ze staré smaltované vany – boky poslouží jako základ pro křesílka, prostředek se uplatní jako stoleček.

Foto: Möbelix

Paletový nábytek doplňte měkoučkými sedáky, jsou k dostání v mnoha barvách a dekorechFoto: Möbelix

Více inspirací naleznete na blogu Möbelix.

Načítám