Hlavní obsah

Zámecký styl moderně? V tomhle bytě ho majitelka dotáhla k dokonalosti!

Foto: archiv Studia nová. bára. (7x)

Byt, který vypadá trochu jako zámek... Jak se vám líbí řešení designérského studia?Foto: archiv Studia nová. bára. (7x)

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Máte rádi secesní či empírový nábytek, křišťálové lustry a stropy zdobené štukem? Pak se vám tento byt bude určitě líbit, protože přesně takový je.

Článek

Byt v činžovním domě z doby první republiky má vše, co moderní byt mít má, a k tomu ještě něco navíc. Má osobitost, eleganci a zámeckou vznešenost.

Ale jako na zámku si tu rozhodně nepřipadnete, není tu starobylý nábytek, zrcadla s ukrytými duchy a padající brnění. Naopak, překvapí vás designový nábytek, který ovšem zcela zapadá do stylu staré dobré Anglie či prvorepublikové vily. Kombinují se tu prvky a žánry, ovšem s citem a geniálně. Můžete je, stejně jako na zámku, obdivovat.

Inspirace vzory má svůj půvab

Majitelka tohoto brněnského bytu 3+kk má k dispozici celkem 103 m2 plochy. „Klientka si přála zachovat styl prvorepublikového bytu a přeměnit původní dispozici z 2+1+ zimní zahrada na 3+kk,“ popisuje designérka Barbora Nováková Barathová ze studia nová. bára., které navrhlo design interiéru.

„Klientka, mladá žena, chtěla mít byt ve stylu staré Anglie, ale i s trochou eklektismu. Tím jsem se při návrhu interiéru inspirovala,“ popsala Barbora Barathová. Majitelka si podle návrhu byt svépomocí vybavila. „Chtěla jsem použít už asi rok zakoupený nábytek,“ uvedla.

Foto: Archiv studia

Kuchyňská linka je podél prakticky celé stěny, byla vyrobena na zakázku stolařstvím v Rousínově, stejně jako ostatní nábytek v místnostiFoto: Archiv studia

Decentní barevnost jako základ

Byt je orientovaný na jih. V pokojích jsou vysoké dvoukřídlé dveře, velikost místností umocňují vysoké stropy, jež umožnily použít odvážnější řešení. Nábytek byl buď vyroben na míru, nebo zakoupen v běžné prodejní síti. Stejně tak doplňky, které nejvíce připomínají Anglii a její příjemné obchůdky s dekorativními předměty.

Designérka Bára Nováková vsadila na decentní barevnost, jejímž základem je bílá, doplněná hnědou a béžovou v teplých odstínech. Sjednocujícím prvkem je repasovaná dřevěná parketová podlaha, stejná v celém bytě.

Foto: Archiv studia

Ložnice je ve stejném duchu jako ostatní místnosti. Dekorativní závěsy s motivem Rosmarie jsou z Ikea (149 Kč/m), sofa je vyrobeno na zakázku (asi 12 000 Kč). Nábytek Malta je z JitonaFoto: Archiv studia

Poodhalené tajemství

Varianta, že designér či architekt navrhne řešení a majitel si podle něj byt zařídí sám, nemusí být vždy šťastná. V tomto případě se to povedlo, že? Byt je vyvážený, vkusný a hezký, přitom praktický a na míru potřebám svých majitelů. Takový hned tak někde neuvidíte. To je na jedné straně škoda, ale malá tajemství jsou kořením života. Dnes jsme jedno malé tajemství poodhalili. Užijte si to!

Foto: Archiv studia

Solitérní vana z e-shopu Suzanhaus může v této místnosti vyniknout. Stylové jsou jak lampy (Philips, typ Brenna), tak i baterieFoto: Archiv studia

Jak se vám takové bydlení líbí?

Reklama

Načítám