Hlavní obsah

Zanecháváme na planetě pozitivní stopu

Foto: Yves Rocher, s. r. o.

Francouzská rostlinná kosmetika se angažuje za krásu žen i naší planety už 60 letFoto: Yves Rocher, s. r. o.

Značka Yves Rocher letos slaví 60. narozeniny a již od vzniku se řídí motem svého zakladatele: „Vrátit přírodě to, co nám dává.“ Příroda je pro Yves Rocher víc než jen zdroj inspirace, je v samém konání značky. Z toho důvodu vznikla v roce 1991 Nadace Yves Rocher s jediným cílem: zanechat pozitivní otisk v historii ochrany životního prostředí. A zapojit se může opravdu kdokoliv.

Článek

V současné době se Nadace Yves Rocher podílí na zachování a ochraně biodiverzity prostřednictvím čtyř stěžejních aktivit: podpora žen věnujících se ekologicky prospěšným aktivitám (ocenění Země žen), ochrana biodiverzity a rozmanitosti rostlinných druhů, podpora fotografů, jejichž cílem je zachycení současného stavu naší planety, a výsadba nových stromů po celém světě.

Sázejme pro planetu 

Poslední ze zmíněných aktivit, projekt Sázejme pro planetu, byl zahájen v roce 2007. Proč vysazovat stromy? Lesy mají několik důležitých rolí: regulují podnebí tím, že absorbují CO2, přispívají ke koloběhu vody a zabraňují tak rozšiřování pouští, představují bohatou a vzácnou biodiverzitu, vytvářejí podmínky pro život nejrůznějších rostlinných a živočišných druhů. Pro člověka jsou zároveň zdrojem obživy a stavebního materiálu. V rámci této iniciativy Sázejme pro planetu se Nadace Yves Rocher zavázala k vysazení 100 milionů stromů do roku 2020.

Foto: Yves Rocher, s. r. o.

Za každý prodaný produkt z řady I love my planet značka zasadí jeden stromFoto: Yves Rocher, s. r. o.

Jak se zapojit?

České zastoupení značky se již podruhé připojilo k tomuto celosvětovému projektu a do roku 2020 tak v lesích kolem Ralska vysadí 100 000 nových stromů. Zasadit strom a podpořit společnou iniciativu Yves Rocher a neziskové organizace Čmelák může velmi jednoduše kdokoliv. Za každý zakoupený výrobek z řady I love my planet vysadí Yves Rocher jeden strom!

Foto: Yves Rocher, s. r. o.

Do roku 2020 bude na území České republiky zasazeno 100 tisíc stromůFoto: Yves Rocher, s. r. o.

Na okamžik v bretaňském La Gacilly

Poznejte Yves Rocher zblízka! K oslavě jubilea si značka připravila své ikonické produkty v limitovaném balení, virtuální procházku kolébkou značky, vesničkou La Gacilly, či hru o skvělé ceny. Oslavu s Yves Rocher si rozhodně užijete!

Více informací na www.yves-rocher.cz

Reklama

Načítám