Hlavní obsah

Záněty močových cest je možné eliminovat

Foto: Walmark.cz

Urinal Akut je doplněk stravy na bázi vysoce kvalitního výtažku z klikvy velkoplodéFoto: Walmark.cz

Ve společnosti přežívá představa, že záněty močových cest způsobuje prochladnutí. To je ale mýtus. Chlad vytváří pouze vhodnější prostředí pro šíření a vznik infekce.

Článek

Ve skutečnosti je infekce močových cest způsobena bakteriemi, z 80–85 % bakterií Escherichia coli, která se dostává do močových cest, měchýře a někdy i ledvin ze zažívacího traktu. Přirozená střevní bakterie, která má v těle svou funkci, může na místě kam nepatří napáchat nežádoucí škody. Existuje však cesta, jak pomoci tělu bakterie z močových cest vyplavovat a jejich vniku do močových cest zabránit.

Zásadní je podpora a aktivní přístup

Na záněty močových cest trpí zejména ženy. Přibližně 50–60 % žen se s infekcí močových cest setká nejméně jednou za život. U 25–40 % z nich se tyto problémy v následujících 6 měsících objeví znovu. Souvisí to úzce s ženskou fyziologií. Močová trubice, která je velmi krátká a umístěná v blízkosti análního otvoru, umožňuje bakteriím snadný průchod, osídlení a rozvoj infekce. Z těchto důvodů je zásadní zaměřit se na správnou hygienu po stolici, po sexu, ale i vhodnou volbu spodního prádla či intimní hygieny.

Mnoho žen se při nepříjemných pocitech při močení uchyluje k omezení pitného režimu, protože se domnívají, že tak močení a nepříjemné pocity alespoň z části omezí. To je však to nejhorší, co můžete svému tělu udělat. Bakterie, které se do močové trubice dostaly, jsou přirozeně vyplavovány močí. Čím více tedy pijete, tím více močíte, a tím víc tělu pomáháte se bakterií zbavit. Proto jsou pro zdraví močových cest doporučovány byliny, jako je například zlatobýl obecný, které močení a vylučování podporují, čímž pomáhají udržovat močového ústrojí v kondici.

Foto: Walmark.cz

Urinal je možné kombinovat s antibiotikyFoto: Walmark.cz

Další obrannou linií je imunitní systém, který chrání naše tělo před rozvojem onemocnění. Ať už se jedná o fyziologické bariéry proti průniku bakterií, či přímé imunitní reakce, které tělo po indikaci nebezpečí spouští, imunitní systém a jeho funkce jsou zásadní pro udržení zdraví a kondice. Oslabená odpověď imunitního systému vede k vyšší nemocnosti, a tím i k vyššímu užívání léků, které často ve výsledku opět imunitní reakci oslabují a dostávají tělo do začarovaného kruhu. „Pacienti se sníženou imunitou mají vyšší pravděpodobnost vzniku infekce močových cest,“ připomíná urolog MUDr. Vladimír Lenko, PhD., FEBU. Vitamin D patří mezi vitaminy, které funkci imunitního systému zásadně ovlivňují, a zejména s klesajícím slunečním svitem je jeho příjem ve stravě či ve formě doplňků stravy žádoucí a pro imunitní systém výborný pomocník. Až 40 % populace totiž trpí nedostatkem vitaminu D.

Foto: Walmark.cz

Urinal má patentované složení s vitaminem D obohaceným o extrakt zlatobýlu obecnéhoFoto: Walmark.cz

Urinal Akut je doplněk stravy na bázi vysoce kvalitního výtažku z klikvy velkoplodé neboli kanadské brusinky, která je doporučována pro své výjimečné složení a vysoký obsah proanthokyanidinů. Jejich patentovaná kombinace s vitaminem D, obohacená o extrakt ze zlatobýlu obecného, přináší intenzivní péči pro močové cesty, když potřebujete jednat rychle a hledáte intenzivní podporu. Jeho pečlivě vyvinuté složení je vhodné i při užívání antibiotik. „Léčba antibiotiky je pro tělo velmi náročná, jde o látky, které jsou našemu tělu nepřirozené. Pokud se však zánět tělem šíří, jsou jedinou možností, jak infekci zastavit. Bohužel, kromě těch ,špatných´ bakterií ničí i ty ,dobré´, které jsou pro naše tělo potřebné,“ dodává MUDr. Lenko.

Foto: Walmark.cz

Urinal Express pH se ve formě chutného nápoje podává pouhé dva dnyFoto: Walmark.cz

Pokud hledáte úlevu od nepříjemných pocitů pálení a řezání, ať už při užívání antibiotik, nebo v kombinaci s Urinalem Akut, přináší firma Idelyn novinku pro neutralizaci kyselého pH moči, které tyto nepříjemné pocity často způsobuje. Urinal Express pH se podává pouhé dva dny a to ve formě chutného nápoje. Díky tomu, že produkty Urinal je možné kombinovat s antibiotiky a jsou volně dostupné v lékárně či na e-shopech, jsou vhodnou volbou, kdykoli potřebujete jednat rychle.

Reklama

Načítám