Hlavní obsah

Zaostřeno na lakování

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Sytá barva potřebuje podkladovou vrstvuFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Zimní období a společenské radovánky si říkají o odvážnější vybarvení. Držte směr s fashion trendy a vybírejte lak z odstínu lesních plodů. Vyzkoušejte triky na dokonalé přilnutí laku.

Článek

Příprava nehtů

Pokud máte nalakované nehty, odstraňte důkladně starý lak. Vatový polštářek navlhčete odlakovačem, nejlépe bez acetonu, a lak setřete tahem odspodu nahoru. Následně ruce důkladně umyjte mýdlem a osušte.

Pilujte jedním směrem

Nehty upravte listovým pilníčkem a dopřejte jim rychlou pětiminutovou koupel v misce s teplou vodou a jádrovým mýdlem, aby šla jemná kůžička okolo nehtů dobře shrnout. Postranní ztvrdlou kůžičku můžete opatrně odstřihnout. Znovu nehty upravte pilníčkem, dlouhými tahy a hlavně jedním směrem, abyste nehet neroztřepila.

Táhněte štětečkem odspodu nahoru

Na nehty naneste zpevňovač nehtů, který je bezbarvý. Lak bude i lépe držet. Navíc, když si vyberete výrazný lak, neobarvíte plochu nehtů, protože je tam bezbarvá podkladová vrstva. Nestane se vám ta věc, že barva vlastních nehtů časem zažloutne. První tah štětečkem veďte z horní třetiny nehtu odspodu nahoru. Nejlépe jedním tahem ve středu nehtu. Stejně postupujte se štětečkem po obou stranách nehtů. Nebo můžete nechat vybarvený jen střed, tím nehet opticky prodloužíte. Dostane-li se lak, kam nepatří, opatrně ho setřete vatovou tyčinkou navlhčenou v odlakovači. Mějte ji vždy po ruce. Okamžitě po nalakování přejeďte bříškem prstu po horní hraně nehtů, lak tak lehce neodprýská.

Chcete-li aby barva byla hodně intenzivní, naneste dvě vrstvy. Samozřejmě až poté, co první vrstva dokonale zaschne.

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Perleťový lak déle vydržíFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Dokonalé zaschnutí je přímo úměrné přilnavosti

Zdá-li se vám čekání na suché nehty zdlouhavé, můžete použít sprejový sušič laku, ten působí během několika sekund. Potom nalakované nehty ještě zafixujte namočením rukou do studené vody. Následně naneste na nehty trochu mastného krému a lehce ho vmasírujte do nehtového lůžka.

Vybírejte lak s rozvahou

Lak na nehty nemusí mít nutně stejnou barvu jako rtěnka. Tmavé odstíny sluší víc kratším nehtům. Velmi dlouhé nehty působí jemně ve světlých perleťových odstínech a mají tu výhodu, že drobný kaz je neviditelný.

Aby lak na nehty netvořil bublinky, netřepejte s ním. Obraťte pouze lahvičku vzhůru nohama a jemně ji převalujte mezi dlaněmi.Vyhýbejte se těm lakům, které obsahují formaldehyd, měly by naopak obsahovat protein, kalcium, teflon a kevlarové vlákno. Lak může špatně držet, když máte nehty suché a lámavé. Proto používejte častěji olejíček na nehty nebo olivový olej, také je vhodný balzám na rty, který nehty dostatečně hydratuje.

Reklama

Související témata:

Načítám