Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

Patříte mezi náruživé houbaře a víkend co víkend si domů nesete košík hub? Pak musíte vyzkoušet tip na zapečenou tortillu!

15 min.
Příprava
35 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
3 porce
  • 50 g másla
  • 200 g čerstvých hub
  • 1 ks cibule
  • 20 dkg šunky
  • 100 ml smetany na vaření 12%
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/4 lžičky čerstvě mletého pepře
  • 1/2 lžičky mletého kmínu
  • 3 ks tortilly
  • 3 lžíce sýra
Článek

Postup

01.

Na másle zpěňte cibulku a chvíli ji restujte. Přidejte houby a duste doměkka zhruba 10 až 20 minut (mraženým stačí kratší doba). Pak do pánve přihoďte šunku a smetanu, osolte, opepřete a okmínujte. Směs míchejte, dokud nezhoustne – měla by držet pěkně pohromadě.

02.

Mezitím rozpalte troubu a připravte si tortillu, já ji vždy hodím zabalenou do utěrky na 2 minuty do trouby předehřáté asi na 150 stupňů, aby změkla. Místo tortilly můžete zvolit i starou dobrou českou palačinku, já jsem sáhla po tortille, protože je křupavější.

03.

Na půlku tortilly poklaďte směs, druhou půlku přiklopte, posypte sýrem (ementál, eidam, různé směsi), a šup s touhle netradiční českou quesadillou do trouby. Nechte asi 3 minuty zapéct a máte hotovo! Za necelých 10 minut práce máte luxusní oběd nebo večeři.

Pokud nechcete všechny sníst, ale přece jen byste si rádi něco schovali na zimu, koukněte na naše tipy na uchování hub.

Reklama

Související témata:

Načítám