Hlavní obsah

Zapomeňte na diety. Jezte všechno!

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Není to o jídle, ale o dostatku pohybuFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

A je tady naše žhavé Téma týdne: (Ne)daří se mi zhubnout! Přinášíme vám další názor čtenářky, která se roky potýkala s dietami. A co vy? Máte jiné zkušenosti? Pište nám na Téma týdne a zařaďte se i vy mezi naše redaktorky. Čeká na vás honorář 500 korun.

Článek

Proč se takhle stresovat? Není to zbytečné? Nemyslíte, že je lepší raději se ani k takové váze nedopracovat? Samozřejmě někdo za to nemůže. Myslím, že dámy, slečny, děvčata, zkrátka ženy jsou líné. Tím to je. Napřed se pořádně nadlabete, pak sednete k televizi a to je celé to kouzlo dnešního světa. Myslíte si, že takhle zhubnete? Tak to ani omylem!

Rády mlsáte?

Nejlepší je, když si váhu udržujeme na stejné příčce. Můžeme si klidně dopřávat i tak chutné mlsky, které máme tak rády. No samy řekněte, která z vás si ráda nedá například čokoládu? A pokud máte šikovného chlapa, který každou chvíli donese domů bonboniéru, tak kdo by odolal? Ještě by se chudák urazil, že se vám nezavděčí, a nic příště nedonese a vy byste si zase myslely, že na vás kašle.

Chcete si dopřát lákavé lahůdky a zůstat štíhlé?

Jde to! Klidně papejte ostošest. Chcete přece žít plnohodnotný život a vychutnávat si jej se všemi radostmi a slastmi?! Cukrovinky k tomu patří. Otázkou stále zůstává, jak si udržet postavu. Není na tom nic tak složitého, chce to pohyb. Překonejte se a zajděte si odpoledne nebo po ránu někam do přírody na procházku, třeba se psem, ten se taky potřebuje proběhnout. Můžete se projet někde na kole, zaběhat si. Pokud máte peníze a příroda vás neláká, tak choďte do fitka. Ale pozor! Svalová hmota váží více než tuková. Když budete mít hezké vypracované tělo se svaly, budete i přesto vážit dost. Ale to už nevadí. Hlavní je hezká postava, ne?

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Překonejte lenost a sportujteFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Pár užitečných rad:

Snídejte a hlavně jezte pravidelně. Někdy nejíte téměř vůbec a pak jíte jak o závod? To není řešení, tím si jen přitěžujete. Tělo už si vaše „jedení-nejedení" pamatuje a ukládá vše na těch místech, kde to nejméně chcete. Hlavně jezte! Ať se děje, co se děje, nepřestávejte jíst.

Když začnete vynechávat jídlo, tělo si na to začne zvykat a vy si začnete jídlu odvykat. Už nebudete mít potřebu jíst. To je chyba, tělo pak strádá. Hlavně to nejedení leze na mozek, začnete mít deprese, špatné myšlenky a upadnete do pesimismu. To pak končí anorexií a sebevraždou „díky" černým myšlenkám.

Raději se překonejte a cvičte. Jíst můžete normálně, snad jen trošku zdravěji. Náš český národ tímto nezdravým stravováním velice trpí a dost často to tady končí rakovinou tlustého střeva. Máme sice jídla chutná, ale jedna z nejnezdravějších!! Taky nejezte po osmnácté hodině, záleží též na tom, kdy chodíte spát. Zkrátka všechny věci, které se píší, jsou pravdivé, jen se nějak přinutit a řídit se jimi. Rozhodně si nezačínejte s dietami a neupírejte si jídlo.

Na závěr...

Všem přeji štěstí a ať jste se sebou spokojeny. Na vyhublé modelky a herečky se vykašlete. Vy jste lepší! Hlavní je se netrápit a užívat života. Je příliš krátký na to, abyste ho celý prožily myšlenkami „proč nejsem štíhlá, jak zhubnout, jak vypadat lépe?". Nemyslíte, že je zbytečné se takto trápit? Ostatní lidé vás mají rádi i bez špičkové postavy. ;-)

Podařilo se vám někdy výrazně zhubnout? Těšíme se na vaše motivující příběhy! Pochlubte se svými fotografiemi (před a po). I ty ,,neúspěšné" z vás se mohou zapojit a psát na info@prozeny.cz., co všechno jste vyzkoušely a proč jste se rozhodly boj vzdát. Všechny mají stejné šance vysloužit si honorář 500 korun, což je suma, kterou zaplatíte za hodinu s trenérem.

Související témata:

Načítám