Hlavní obsah
Foto: RomanaMart, Shutterstock.com

Foto: RomanaMart, Shutterstock.com

Jestli jste tohle vajíčkové kouzlo ještě nikdy nevyzkoušeli, určitě to udělejte. Je to vlastně vejce naměkko bez skořápky, které se vaří v octové vodě. Používá se do salátů a popravdě – vypadá hodně lákavě!

2 min.
Příprava
5 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
1 porci
  • 2 lžíce octa 8%
  • 1 ks vejce
    3
Obsažené alergeny
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Do vroucí vody nalijte ocet, vodu rozmíchejte do víru a rozklepněte doprostřed hrnce vajíčko. Vajíčko lžící zlehka oválejte ve vodě tak, aby bílek obalil žloutek. Teplota vody by neměla být přehnaná!

02.

Po třech minutách zastřené vejce vyndejte sítkem. Když rozříznete bílek, vyteče z něj žloutek.

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie344,64 kJ
Bílkoviny6,3 g
Tuky4,75 g
Sacharidy3,42 g
Sůl0,18 g
SAFA1,5 g
Vláknina0,06 g
Cukry1,95 g
Související témata:

Načítám