Hlavní obsah
2,7
(3)
Foto: RomanaMart, Shutterstock.com

Foto: RomanaMart, Shutterstock.com

Jestli jste tohle vajíčkové kouzlo ještě nikdy nevyzkoušeli, určitě to udělejte. Je to vlastně vejce naměkko bez skořápky, které se vaří v octové vodě. Používá se do salátů a popravdě – vypadá hodně lákavě!

2 min.
Příprava
5 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
1 porci
  • 2 lžíce octa 8%
  • 1 ks vejce
Článek

Postup

01.

Do vroucí vody nalijte ocet, vodu rozmíchejte do víru a rozklepněte doprostřed hrnce vajíčko. Vajíčko lžící zlehka oválejte ve vodě tak, aby bílek obalil žloutek. Teplota vody by neměla být přehnaná!

02.

Po třech minutách zastřené vejce vyndejte sítkem. Když rozříznete bílek, vyteče z něj žloutek.

Reklama

Související témata:

Načítám