Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: David Háva

Foto: David Háva

Kombinace rajčat a mozzarelly nikdy nezklame, v tomto závinu dosahuje dokonalého souznění!

30 min.
Příprava
25 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
1 závin
  • 170 g hladké mouky
  • 70 g řeckého jogurtu
  • 70 g másla
  • 1 ks vejce
  • 1 konzerva loupaných rajčat
  • 1 stroužek česneku
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/4 lžičky pepře
  • 2 ks mozzarelly
  • 1 hrst čerstvé bazalky
  • 1 ks vejce
Článek

Postup

01.

V míse promíchejte mouku, máslo nebo Heru, jogurt, vejce a půl lžičky soli. Vypracujte hladké těsto a nechte ho chvíli odpočinout.

02.

Loupaná rajčata nakrájejte nadrobno a smíchejte s prolisovaným stroužkem česneku. Směs podle chuti osolte a opepřete. Mozzarellu nakrájejte na plátky.

03.

Z těsta vyválejte obdélník. Potřete ho rajčatovou směsí, poklaďte lístky bazalky a plátky sýra. Závin zatočte a okraje k sobě pevně přimáčkněte, aby se náplň při pečení neuvolnila. Přeneste ho na plech vyložený pečicím papírem, potřete rozšlehaným vejcem a pečte 20 až 25 minut v troubě předehřáté na 180 °C.

Mozzarella je díky své nevýrazné chuti vděčná surovina, která se báječně hodí na přípravu svěží svačinky. Vyzkoušejte třeba pomazánku s bazalkou.

Související témata:

Načítám