Hlavní obsah

Zbavte se plihnoucích vlasů

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Bohatosti vlasů docílíte snadnoFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

I když vám příroda nenadělila lví hřívu, není nic ztraceno. Existuje celá řada přípravků a vlasových triků, kterými problém vyřešíte.

Článek

Plihnoucí vlasy nejsou příjemné a žádoucí, ale můžete s nimi pracovat a naučit se, jak objem svých vlasů znásobit. V první řadě vybírejte pěsticí a stylingové přípravky pro zvětšení objemu. Nepřítelem nadýchaného účesu jsou mastné vlasy, snažte se jich vyvarovat. Soustřeďte se na úpravu vlasů po jejich mytí, to je stavební kámen pro vytvoření vysněného objemu.

Stylingové přípravky - záruka úspěchu

Základem úspěšné práce s vlasy je perfektní střih. Vlasy musí být střihem nadlehčené, aby se s nimi dobře pracovalo. Rozhodující je i výběr vhodného šamponu a kondicionéru. Pro vás je ideální ten s nápisem - pro zvětšení objemu. V obchodech je jich celá škála, kosmetické firmy se předhánějí v nabídkách a zaručují perfektní výsledek. Kondicionér raději rozetřete na konečky vlasů. Naopak tužidlo pro zvětšení objemu naneste ke kořínkům.

Vlasy nenechávejte volně schnout

Bohatosti účesu docílíte, když budete s vlasy dál pracovat. Čím vlhčí je začnete foukat, tím se vám podaří vytvořit plnější účes. Sušte je proti směru jejich růstu střídavě horkým a studeným vzduchem. Stačí, když předkloníte hlavu a vlasy foukáte přes prsty nebo hřeben, kterým držíte pramen. Nekmitejte fénem chaoticky po celé hlavě, to způsobí elektrizování vlasů a ty budou rozlítané a plnosti účesu nedocílíte. Vlhké vlasy můžete také natočit na natáčky a zafixovat lakem. Vlny a kudrliny objem zvětšují. Máte-li krátké vlasy, poslouží vám několik pinetek/sponek.

Jak probudit vlasy k životu

Lví hřívu si vytvoříte, když již suché vlasy natupírujete u kořínku a zafixujete lakem a lehce uhladíte. Jistým způsobem zvětšení objemu je fixační gel nebo stylingový krém, který rozetřete na konečky prstů a nanášíte ke kořínkům tím způsobem, že pramínky vlasů táhnete od hlavy. Rychlým způsobem, jak dodat svým vlasům vzpruhu, je předklonit hlavu, rozčesat vlasy kartáčem, tj. nejméně desetkrát je přejet a zafixovat v předklonu lakem, a švihem vrátit vlasy zpět, nakonec lehounce účes dotvarovat. Podmínkou je, že vlasy nesmějí být mastné. Ale samozřejmě záleží i na hustotě vašich vlasů. Proto se průběžně starejte o pokožku hlavy, dopřejte jí zábal, vlasová tonika a vlasová séra pro posílení vlasů. Váš kadeřník vám jistě rád poradí, jak s vlasy doma pracovat a docílit maximálního objemu, abyste byla se svým vzhledem spokojená. Protože o to tady jde.

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Objemu vlasů dosáhnete vyfoukánímFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Na vaše dotazy rád odpoví i náš vlasový poradce, stačí napsat do naší poradny.

Naše tipy:

  • Schwarzkopf Professional - speciální multifunkční stylingový krém „Upload" se speciálním efektem pro maximální dosažení objemu. Nanáší se do vlhkých vlasů, zajišťuje objem bez foukání vlasů.
  • Redken - vlasový gel „medové lepidlo" - úžasně fixuje vlasy a zároveň je vyživuje, stačí nanést do vlhkých vlasů a vyfoukat studeným vzduchem.

Reklama

Související témata:

Načítám