Hlavní obsah

Zbavte se sexuálních zábran!

Foto: Thinkstock

Někdy je těžké překonat svůj studFoto: Thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nebudu se milovat, dokud nezhasneš! Proboha, ty špeky mu nemůžu ukázat. Na prsa si před ním nesáhnu ani zanic! … Také vás přepadají podobné pocity? Straší vás něco v posteli tak, že se nedokážete uvolnit? Poradíme vám, jak překonat svůj strach a stud!

Článek

Každá žena má nějakého toho kostlivce ve skříni, kterého nechce vytahovat na světlo. Co se týče sexu, může to být přehnaný stud svléknout se, z čehož třeba může vyplývat neustálé dožadování se milování ve tmě. Nebo také zábrana začít s milováním jako první – projevit nějakou tu aktivitu, protože se to přece „nesluší“. A to jsme jen na začátku...

Sex? Tak zhasni!

Patříte k těm, které mají radši šero, aby na ně nebylo příliš „vidět"? Podle autorky Rachel Swift a její knihy Úžasné postavy dnes 80 % světových kultur upřednostňuje kypré ženy a 90 % preferuje širší boky a stehna.Je pravdou, že místo toho, aby ženy byly rády za svou jedinečnost, spíše ji odmítají. Proč mám tak velký zadek? Ta pneumatika na břiše je příšerná. Nejradši bych se před ním vůbec neukazovala.

Co s tím? Takové pocity lze obelstít tím, že si na sobě přece jen něco necháte. Nelíbí se vám strie nebo váš zadeček? Stáhněte si pouze horní polovinu košilky, aby z části zůstal zakrytý, k tomu ten zbytek negližé bohatě postačí. Místo úplné tmy zapalte svíčky a zvolte lichotivé polohy. Při misionáři se bříško napne a nějaký ten faldík se schová, nad proporcemi zadečku partner nebude mít šanci přemýšlet, když zkusíte jezdeckou polohu tváří v tvář, při povislejších ňadrech zaujměte psí polohu, kdy jste k partnerovi zády...

Začít ho svádět? To ne!

Je vám vyčítáno, že nikdy s mazlením nezačnete jako první? Může to být dáno zkušenostmi z dětství, kdy vám bylo vštěpováno, že žena je jemné stvoření, které se nepodbízí, nikdy nepůsobí lacině a vždy má dát na přání svých partnerů.

Co s tím? Musíte se takových negací zbavit. Naučte se říkat si o své sny, konečně si dovolte být sexy a poznejte ten pocit, když situaci vezmete do svých rukou. Doby, kdy se ženy bály odhalit koleno, aby někoho nepobouřily, už jsou dávno pryč. Nyní se využívá sex-appelu a aktivita je devizou číslo jedna.

Masturbovat před ním nemůžu.

Nesmíme zapomenout ani na autoerotiku, konkrétně její mírnější formu – pouhopouhé dotýkání se vlastního těla. „Přítel po mně pokaždé vyžaduje, ať se sama pohladím a ukážu mu, kde a jak se ráda dotýkám, ale mně to přijde odporné a nevhodné,“ popisuje studentka Marika. A dodává, že čím více na ni partner tlačí, tím se pochopitelně navzájem odcizují.

Co s tím? „V tomto bodě je důležité, aby na vás partner nenaléhal. Tím vám akorát praktiku zhnusí místo toho, abyste na ni měla chuť,“ uvádí Lenka Černá, kouč partnerských vztahů z portálu Mujvztah.cz. „Spíše hledejte příčinu, proč vám například dotýkání se sama sebe přijde odporné. Vezměte si tužku a papír, sepište si, proč se sebe nechcete dotýkat, proč se nechcete uspokojovat. S jednotlivými výroky poté pracujte a obracejte je do pozitivního tónu." Příklad: Rodiče mi vždycky říkali, že je ošklivé sahat si na intimní místa. Jenže to už je dávno. Teď žiji sama za sebe a nevidím nic špatného na tom, abych se tam dole pohladila a partnerovi ukázala, co se mi líbí.

Foto: Thinkstock

Připadáte si při striptýzu jako nemehlo?Foto: Thinkstock

Striptýz? Nikdy!

Požádal vás partner o soukromý erotický taneček? Že se hanbou propadáte a nechcete mu tu radost udělat? Jako u předchozího příkladu platí, že zjištění příčiny je základ pro odhození studu. A co pak?

Co dělat?Zkuste si tanec nacvičit o samotě. V zrcadle uvidíte, při jakých pohybech jste sexy a kdy a čím zavlnit pro maximální vizuální dojem!

Nejde mi o sexu mluvit

Mezi další sexuální zábrany patří i vyhýbání se hovorům o sexu čili sdělování protějšku, co se vám líbí a naopak. Nejste jediná, komu to dělá problémy! Člověk se cítí trapně, studně, nesvůj.

Co s tím? Nejlepší je zvolit formu hrou. Do mísy nasypejte papírky s úkoly typu: Řekni své největší sexuální přání, ukaž pět svých erotogenních zón a podobně. Pak otevřete víno a řekněte partnerovi, že pro něj máte překvapení. (Nechte ho tahat jako prvního, ať vidíte, že tak strašné to opravdu není!).

Průvodce k sexuální spokojenosti

Je logické, že nedostatek sebevědomí nutí ženy soustředit se na vlastní fyzické nedostatky, nicméně vždy existuje nějaká cesta za štěstím. Jak to odstartovat?

1. Podívejte se na sebe do zrcadla a najděte 5, 6 věcí, kterých si na sobě vážíte nebo máte ráda. Může to být i pohyb boků, řasy, oči, svůdná piha na kotníku nebo ve výstřihu…

2. Přivolejte na pomoc kamarádku, přítele či někoho z rodiny a požádejte ho, aby vůči vám udělal to samé. Uvidíte, že výčet vašich kvalit se rozšíří, neboť ostatním na vás připadá atraktivní mnoho dalších záležitostí. (Klidně si celý seznam vlastních deviz opakujte každé ráno – nahlas.)

3. Neshazujte se před ostatními ani sama před sebou. Toho, co na svém těle vnímáte negativně, si okolí nemusí ani všimnout.

4. Navažte se svým tělem kontakt. Pokaždé, když budete ležet ve vaně, nebo se mýt pod sprchou, použijte svůj oblíbený sprchový gel ke vtírání do pokožky. Rukama přejíždějte po krku, obličeji, prsou a vnímejte, jak tělo reaguje na dotyky, nasávejte tu uvolněnou atmosféru a mějte se ráda!

Důvod celého cvičení spočívá v uvědomění si, že tělo je nástroj k rozkoši, nikoli obavám. Je ale jasné, že přijít na to nějakou dobu trvá. Doteď jste žila v přesvědčení, že nejste atraktivní, takže ze dne na den se to nezmění. Jen hezky cvičte. A to pořád dokola.

Nemáte sílu? Zaveďte motivační program!

„Pokud se svým tělem stejně i nadále nejste spokojená, skutečně začněte něco dělat pro to, abyste sexy byla,“ upozorňuje Lenka Černá. „Máte výbornou motivaci k tomu začít cvičit a ladit své křivky. Cíl být sexuální bohyní je přece krásný, nemyslíte?“

„Když začnete na svém těle pracovat, klidně si jako odměnu za splnění cvičebního a stravovacího plánu dejte nové sexy spodní prádlo nebo nějakou erotickou pomůcku. Motivujte se tak, abyste u tvarování postavy vydržela a vaše tělo bylo více sexy,“ dodává Černá. A zároveň v těchto dnech doporučuje saunu, neboť díky ní bude vaše kůže mnohem jemnější. Kromě toho vás prokrví tak, že budete mít na intimnosti mnohem větší chuť!

Kde je problém, když ne v posteli?

Je-li už nejhůř a vám to s partnerem v posteli stále nějak skřípe, měla byste se zamyslet nad tím, zda není problém i mimo ložnici. Podle kouče naše sexuální prožitky totiž netvoří jen akt samotný – při souloži náš mozek jede ostošest. Sex je totiž jediná činnost, při které využíváme všech pět smyslů najednou. Naše mozky jsou v obrovské interakci a vyměňují si mezi sebou mnoho informací. I třeba to, že on (nebo ona) pořád po sobě neuklízí to staré prádlo. „Když ve vztahu nefunguje pohoda, mnohdy nefunguje ani sex," uzavírá Černá.

A čeho se v posteli bojíte vy? Už jste někdy udělala něco proti své vlastní vůli? Stydíte se před partnerem obnažit?

Reklama

Související témata:

Načítám