Hlavní obsah

5 žen, které ničí chorobná touha po kráse!

Foto: isifa

Donatella Versace (vpravo) je jasným důkazem toho, že když se to s plastikami přežene, výsledek je téměř děsivý. Její dcera Allegra (vlevo) zase bojuje s anorexiíFoto: isifa

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Každá žena se chce líbit. Jenže co když se to s úpravami vzhledu přežene? Hazardování se zdravím, nezvratné deformace a karikatury, které nemají s krásou nic společného. I takhle to může končit.

Článek

Pravdou je, že od žen se obecně očekává, že budou přitažlivé. Ovšem vše má mít zdravé hranice. Péče o vzhled by se neměla změnit v šílenou honbu za něčím, co nakonec vůbec přitažlivé není. Tohle je pět žen, jejichž touha po kráse se změnila v nebezpečnou posedlost!

1. Člověk, nebo hračka?

Má obrovské modré oči, nepřítomný pohled, drobounký obličej s miniaturním nosíkem, štíhlounký pas, obří prsa a dlouhé blond vlasy. Ano, takhle vypadá legendární panenka Barbie. A také mladinká Ukrajinka Valeria Lukyan, která se do téhle hračky stylizuje.

Foto: archiv

Valeria Lukyan se stylizuje do panenky Barbie. Připadá vám to hezké?Foto: archiv

Tvrdí, že za sebou nemá žádné plastické operace a kosmetické úpravy, za vším je prý jen její píle, neustálé sebezdokonalování a pevná vůle. Přiznává pouze přísnou dietu, při níž nejí žádnou normální stravu, ale pije pouze ovocné šťávy a různé koktejly. Otázka ale je, zda se jí to dá věřit…

Foto: archiv

Ukrajinka tvrdí, že nepodstoupila žádné plastické operace. Věřit se tomu dá ale jen těžkoFoto: archiv

Foto: archiv

Je to ještě vůbec člověk? Nám její skelný pohled nahání spíš hrůzuFoto: archiv

Foto: archiv

Valeria za svou postavu vděčí údajně jen píli, pevné vůli a drastické dietěFoto: archiv

2. Posedlost vosím pasem

Němka Michele Köbke (24) chce být majitelkou nejužšího pasu na světě a zdá se, že pro to udělá cokoli. Poslední tři roky strávila v těsném korzetu, který nesundává ani na noc, a výsledkem je obvod pasu jednačtyřicet centimetrů. To je ale stále mnoho, Michele se chce dopracovat na neuvěřitelných pětatřicet centimetrů! Tím by totiž s přehledem pokořila dosavadní rekord, který činí osmatřicet centimetrů.

Foto: archiv

Michele Köbke hazarduje se svým zdravím, a to jen kvůli pokoření nesmyslného rekorduFoto: archiv

A tak tahle šílená Němka dál žije sešněrovaná v korzetu a nezastaví ji ani varování lékařů. Už teď jsou přitom na jejích orgánech viditelné otisky žeber a různé rýhy a každý den v korzetu znamená jejich další deformaci. Očekávat se dají závažné zažívací poruchy, problémy s dýcháním a další opravdu nebezpečná zdravotní rizika.

Foto: archiv

Kvůli neustálému nošení pevně staženého korzetu už má tahle Němka na orgánech otisky svých žeberFoto: archiv

Foto: archiv

Michele nezastaví ani varování lékařů! Odmítá se vzdát svého korzetu a dál si ničí zdravíFoto: archiv

3. Modelka pod kudlou

Dokud nepropadla plastickým operacím, bývala modelka Alicia Douvall krásná žena. Jenže už jako mladinká dívka, bylo jí tehdy sedmnáct let, se podrobila své první plastické operaci. Dnes v jejích čtyřiatřiceti letech je vlastně těžké spočítat, kolik zákroků absolvovala. Rozhodně se ale pohybujeme v řádu několika stovek, vždyť jen silikonové poprsí si nechala upravit šestnáctkrát!

Odborníci u Alicie diagnostikovali závislost na plastických operacích. Modelka si svůj problém sice již uvědomuje, ale je pozdě. Její deformace jsou bohužel nezvratné. Alicia má ochromenou mimiku, její tvář se ani nepohne. Dokonce ani nemůže dýchat nosem!

Foto: isifa

Modelka Alicia Douvall má oficiálně diagnostikovanou závislost na plastických operacích. I tak může skončit touha po kráseFoto: isifa

Plastická chirurgie toho umí prostě hodně, někdy jde o velmi kuriózní zákroky.

4. Opálená, nebo uškvařená?

Šestadvacetileté Američance Trishe Payatas je všechno jedno, je posedlá pouze opálením. Mladá žena utrácí veškeré své peníze za solária, do kterých chodí několikrát denně. Trisha se objevila v dokumentu Nejšílenější úchylky, ale ani varování lékařů ji nedonutilo k tomu, aby se závislosti zbavila. Je jí jedno, že ji rakovina kůže může snadno zabít. Pro ni je důležité jen to, aby byla opálená, a to i v rakvi.

Foto: archiv

Trisha Payatas zase propadla soláriím. Nic pro ni není důležitější než co nejvíc opálená kůžeFoto: archiv

Foto: archiv

Za solária a opalovací přípravky utratí Američanka všechny své penízeFoto: archiv

5. Zombie ze světa módy

Osmapadesátiletá módní návrhářka Donatella Versace je zářným příkladem toho, že všeho moc škodí. Její posedlost botoxem z ní udělala monstrum, které ženu připomíná už jen vzdáleně. Kamenná tvář, nepřirozeně nafouklé rty a prapodivný škleb, kterým se Italka snaží o úsměv. Tohle už je vážně moc!

Foto: isifa

Donatella Versace chtěla zastavit čas a být stále krásná. Dopadlo to ale takhleFoto: isifa

Všechny tyto ženy mají něco společného. Nejspíš nemají žádnou sebeúctu a trpí nízkým sebevědomím. A to jim ničí život!

Co tomu říkáte?

Reklama

Načítám