Hlavní obsah

Zlomil vám srdce a vy toužíte po pomstě? Není to dobrý nápad!

Foto: Olena-Yakobchuk, shutterstock.com

Bylo-li vám ublíženo, jistě toužíte po pomstě. Rozvažte ale dobře, jestli nakonec nezničí vásFoto: Olena-Yakobchuk, shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Máte zlomené srdce, ten, koho jste milovaly, vám neskutečně ublížil. Cítíte bolest, smutek, a také vztek. Máte chuť se pomstít! Britská sexpertka Tracey Cox ale vysvětluje, proč odveta nebývá sladká!

Článek

Je to vcelku přirozená reakce. Když dojde na rozchody, nevěry a podobná vztahová zranění, jste tak rozbolavělé, že kromě jiného máte chuť tomu, kdo vám ublížil, všechno vrátit i s úroky. Ať pro změnu trpí on! „Prostě máte pocit, že vám v tu chvíli nic neposlouží líp než pořádně ostrý nůž, kterým přejedete po laku jeho zbrusu nového auta,“ říká Tracey Cox.

I přesto, že jsou tyhle pocity normální, neměly byste jim podléhat. Podle Tracey Cox z těchto pěti důvodů.

1. Zákon akce a reakce

Jakákoli vaše akce, tedy pokus o pomstu, vyvolá na straně vašeho protějšku reakci. A ta může být o dost horší, než to, co jste udělaly vy. „Už vám zlomil srdce, hodláte riskovat i svůj nos?“ ptá se Tracey Cox.

2. V hledáčku policie

Jakmile dojde na poškozování majetku, na cokoli, co se dá nazvat stalkingem, či dokonce pokusem o napadení, bývá to velký průšvih. Snadno skončíte na policii a vše je vlastně úplně opačně, než jste měly v plánu. „Lekci dostanete opět vy, nikoli partner, který vám třeba zahýbal, ten je opět na koni,“ varuje Tracey Cox.

Foto: KieferPix, shutterstock.com

Dejte si dobrý pozor, pokud máte v plánu zničit mu nějaký majetek. Tyto případy totiž řeší policieFoto: KieferPix, shutterstock.com

3. Špatná pověst

Možná nezavolá policii, ani vám nebude oplácet stejnou mincí, ale postará se o pošramocení vaší pověsti. A ještě si pravdu upraví k obrazu svému. „Dnes je to super lehké. Stačí jeden chytrý post na sociální síti,“ říká Tracey Cox.

A v tu chvíli jste pro všechny jen hysterická zoufalka, co mu urvala celý rukáv od košile, protože jste ho nedokázala nechat odejít.

4. Dopřáváte mu zadostiučinění

Jakákoli pomsta je známkou toho, že vás ten druhý skutečně zranil. „Existuje láska, nenávist a lhostejnost. A pokud chcete svému protějšku dát opravdu lekci, právě lhostejnost funguje nejlíp. Toužíte po tom, aby trpěl? Ukažte mu, jak úžasný život žijete bez něj,“ radí Tracey Cox. Neservírujte mu svůj smutek na zlatém podnose!

5. Myslete na budoucnost

Než se odhodláte k jakékoli větší akci, promyslete si, jaký užitek pro vás bude mít v horizontu třeba tří měsíců. Opravdu se i za delší čas budete radovat z toho, jak jste mu propíchala pneumatiky u auta? Jak se budete cítit, až se za delší dobu někde potkáte? A on vedle sebe bude mít třeba novou přítelkyni? Budete se stydět, protože na vás budou hledět jako na „tu chudinku“? Tak to nedopusťte!

Foto: Christine_Langer-Pueschel, shutterstock.com

Myslete i na to, jestli vám bude akt msty chutnat ještě třeba za tři měsíce. Jestli ne, vybodněte se na toFoto: Christine_Langer-Pueschel, shutterstock.com

Odstrašující příklady

Tracey Cox ale ještě přidává pár skutečných příkladů toho, jak se zhrzení lidé dokážou mstít. Ano, i tohohle jsou schopní, ale vy to berte raději jako odstrašující příklad.

  • Jedna žena „vyzdobila“ dům svého ex velkým nápisem, v němž popsala, čím přesně jí ublížil. Vše doplnila velkou fotografií a telefonním číslem ženy, s níž se toho prohřešku dopustil.
  • Jak chutná pomsta, pocítil i jeden z poradců bývalého prezidenta USA Baracka Obamy, když po osmi letech ukončil poměr s milenkou. Zhrzená bokovka totiž neváhala a utratila 250 tisíc dolarů za pronájem billboardů, kde jejich poměr zveřejnila.
  • Jistá žena přiměla svého nevěrného přítele, aby si jako projev omluvy a také slib toho, že už nic podobného neudělá, nechal na tělo vytetovat její jméno. Zatímco byl muž v tetovacím salonu, ona si sbalila kufry a i se svým jménem na jeho těle od něj odešla.
  • Muž, kterému partnerka nasadila parohy, vymyslel velmi důvtipnou pomstu. Své přítelkyni řekl, že bude mimo město, ale bez jejího vědomí naplánoval v jejich domě velkou oslavu. A tak když si žena přivedla domů svého milence, byli přistiženi zhruba padesáti lidmi.

Neudržely jste se a někomu se pomstily? Jak?

Související témata:

Načítám