Hlavní obsah

Znáte beton nebo irskou kávu? Zkuste silvestrovský alko test

Foto: Migel Radriges, Shutterstock.com

Foto: Migel Radriges, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Silvestrovské oslavy budou letos možná opět o něco slabší, ale příležitost dát si nějaký ten drink se jistě najde. Dokázali byste oblíbené koktejly sami umíchat? Víte, jak se dělá B52 nebo co patří do zlaté tequilly? Tak schválně, dejte si kvíz!

Článek

Když dojde na silvestrovské oslavy, pozná se, kdo z nás by mohl z fleku dělat profesionálního barmana a kdo by se naopak do míchání koktejlů raději neměl pouštět. V tomhle kvízu ale uspěje i jen trochu zkušený konzument. Odpovězte na deset otázek o drincích, se kterými se správný lev salonů určitě už někdy setkal.

1. Počátek českého klenotu mezi míchanými koktejly se datuje do roku 1967, kdy se popíjel na světové výstavě Expo 67. Víte, jak se nápoji z tonicu a becherovky říká?
2. Irskou kávu si po ránu asi nedáte. Tento nápoj, skutečně původem z Irska, vypadá na první pohled jako káva, ale je v něm velký panák tvrdého alkoholu. Kterého?
3. U nás jsme zvyklí pít mexickou tequillu především s citronem a solí. S čím vám ale číšník přinese zlatou tequilu?
4. Drink Mimosa, který je jako jeden z mála přípustný i k pozdní snídani, se míchá z pomerančového džusu a...
5. Ve kterém z těchto drinků by neměla chybět celerová nať?
6. Lístky které bylinky nesmí chybět v Mojitu?
7. Drink Cuba Libre vznikl v Havaně kolem roku 1900 a sestává ze dvou základních ingrediencí. Víte, kterých?
8. Který z těchto drinků můžete v baru dostat zapálený? Poradíme, že sestává z kávového likéru, irského krému a pomerančového likéru.
9. Kdysi dávno nápoj námořníků, dnes stále oblíbená klasika na zahřátí, která vznikne přidáním cukru a panáka rumu do vroucí vody. Jde o...
10. Když si budete chtít připomenout horké léto, možná si i na silvestra připravíte španělskou Sangriu. Který alkoholický nápoj tvoří její základ?

Tak co, máte všechny odpovědi zkontrolované? Pokud ano, vyhodnoťte si test.

Související témata:

Načítám