Hlavní obsah

Zpříjemněte si velikonoční svátky pravou čokoládou

Foto: Čokoládovna Troubelice

Velikonoční čokolády z Čokoládovny TroubeliceFoto: Čokoládovna Troubelice

Pokud letos ještě nemáte velikonoční nadílku, určitě oceníte možnost objednat si velikonoční dobroty on-line. Rodinná čokoládovna z Troubelic vyrábí bean to bar čokolády z ekvádorských kakaových bobů a v její nabídce najdete i další zajímavé produkty, které dováží z Ekvádoru.

Článek

Lahodné čokolády s velikonočními motivy ocení děti i dospělí. Vybrat si můžete tabulkové čokolády s motivem zajíčka, medvídka i medvědice. Na sváteční stůl se budou hodit také čokoládová kolečka s veselým velikonočním reliéfem. Pro kulináře máme tip na přírodní kakao a další zajímavé kakaové produkty, ze kterých můžete pro své blízké vykouzlit ty nejlepší dobroty. Vybrali jsme také nejoblíbenější výrobky pro děti.

Rodinná firma, která si zakládá na kvalitě

Čokoládovna Troubelice dováží z Ekvádoru kakaové produkty té nejvyšší kvality. Patří mezi ně například kakaové boby, kakaový prášek, kakaové máslo a kakaová hmota. Důraz je kladen na ekologické pěstování, šetrné zpracování a čistě přirozenou chuť a vzhled. Žádná barviva, dochucovadla ani konzervační látky.

Foto: Čokoládovna Troubelice

Kakaové produkty dováží Čokoládovna Troubelice z Ekvádoru, kde má svého rodinného zástupceFoto: Čokoládovna Troubelice

Kakaové máslo a kakaový prášek: neocenitelní pomocníci v kuchyni

Kakaové máslo je tuk vylisovaný z kakaových bobů. Používá se v kosmetickém průmyslu, ve farmacii a samozřejmě v potravinářství zejména při výrobě čokolády. V kuchyni oceníte jeho mnohostranné využití. Dá se na něm vařit, péct a smažit stejně jako na jiných rostlinných olejích (maso, zelenina nebo sladké pokrmy). Dále můžete kakaové máslo aplikovat přímo na pleť. Pokožku krásně vyživí a je vhodné pro všechny typy pleti včetně citlivé.

Při výrobě kakaa je důležitý způsob zpracování. Čím je šetrnější, tím více si kakao zachovává své cenné látky. Na trhu je nepřeberné množství kakaa, ale většinou se jedná o kakao alkalizované (tzv. holandského typu). V Troubelicích nabízí přírodní kakao, které je vyrobeno z nepražených kakaových bobů odrůdy Arriba Nacional. Kakaový prášek je možné využít na pečení, vaření, výrobu polevy nebo domácí čokolády.

Foto: Čokoládovna Troubelice

Ke kakaovému nápoji si můžete pořídit i stylový hrníček s medvídkem, ze kterého bude kakao chutnat ještě lépeFoto: Čokoládovna Troubelice

Tip na kvalitní mlsání pro děti

Mezi nejoblíbenější výrobky pro děti patří Kakaový nápoj, který je vyroben z přírodního kakaového prášku a doslazen třtinovou šťávou panelou. Kakaový nápoj stačí zamíchat s mlékem, nejlépe plnotučným. Oblíbená „mňamka“ dětí je mléčná Čokoládová slast, která je vyrobená z lískových ořechů a čokolády. Můžete ji dětem rozetřít na vánočku nebo ji použít při přípravě dezertů. Speciálně pro děti má čokoládovna v nabídce mléčnou 40% čokoládu, bílou 40% čokoládu a velmi oblíbená nejen u dětí je také bílá 40% čokoláda se spirulinou.

Foto: Čokoládovna Troubelice

Čokoládová slast je vyrobená z lískových ořechů a čokoládyFoto: Čokoládovna Troubelice

Celý sortiment Čokoládovny Troubelice je přirozeně bezlepkový. Pokud byste rádi ochutnali čokoládu z této rodinné manufaktury nebo další produkty, navštivte její e-shop nebo kamennou prodejnu v Troubelicích.

Načítám