Hlavní obsah

Zvyšte partnerovu sexuální výdrž!

Foto: Thinkstock

Nepodlehněte rezignaci a pomozte muFoto: Thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

„Bylo to zas jak Caesarovo tažení po česku,“ popisuje svůj sexuální život manažerka Denisa při jedné z pravidelných odpoledních káv se svojí kamarádkou, „přišel, viděl a nevydržel...“ Předčasná ejakulace, nepříjemnost, o které Denisa mluví, trápí třetinu českých párů. Jak se s ní poprat? Známe řešení, ale chce to vytrvalost a hlavně pevný stisk!

Článek

Nedávný výzkum jedné turecké univerzity srovnával sexuální výdrž svalovců a tlouštíků. A kdo „vyhrál“? Zatímco namakaný borec vyběhne až na vrchol blaha za minutu a pidikousek, jeho vypasenější soupeř se tam sápe dlouhých sedm minut. První rada by tedy mohla znít: Vyžeňte partnery z posiloven a šup s nimi do hospod a fastfoodů. Cože? Tak úplně se vám to nezamlouvá? Jsou i jednodušší techniky. Vyžadují ovšem trpělivost, souhru a vůli chtít něco změnit.

Průměr neexistuje

Předčasná ejakulace je zčásti i lékařský termín, který má několik diagnostických stupňů. Obvykle ale tento problém můžeme charakterizovat způsobem „kdo dřív...“. Pokud muž ve většině styků vyvrcholí dříve než partnerka, chápe to sám jako předčasnou prohru. Mějte ovšem na paměti, že průměrnou dobu soulože nikdo nikdy nezjistí. Takže žádný stres a jde se do boje!

Rozptylte jeho pozornost

„Když cítím, že to má přijít, začnu se soustředit na něco úplně jiného – na práci, na výsledky fotbalu, na barvu povlečení...,“ svěřuje se automechanik Martin. Sexuologové ovšem tvrdí, že cesta k oddálení orgasmu odpudivými až nechutnými představami je špatně. Mnohem efektivnějším způsobem je naučit se vnímat vlastní tělo a reagovat na jeho podněty.

„Je třeba si uvědomit, že zvládnutí předčasné ejakulace je vlastně reflex, podobně jako například kýchání či uvolňování stolice. Muž by se měl naučit najít tzv. bod nevyhnutelnosti – což je několik vteřin před ejakulací, po němž už reflex není možné ovládat," říká sex kouč Julie Gaia Poupětová. Vy mu v tom můžete pomoci tak, že ho donutíte obrátit pozornost k jiné vzrušující věci, než je samotný průnik, aby mohl částečně zapomenout na tlak, který jeho penis při souloži dráždí. Laskejte ho rty na hrudníku, za uchem, hlaďte ho na rukou nebo pevně dlaněmi stiskněte jeho kotníky.

Foto: Thinkstock

Společně to určitě zvládneteFoto: Thinkstock

Trénujeme společně

Existují různé metody, které se dají pro oddálení ejakulace použít. Nestárnoucím hitem je stop: zkrátka v okamžiku, kdy má partnerův orgasmus přijít, úplně přestanete. Až se trochu vydýchá, opět začnete. Takhle pokaždé a několik měsíců.

Jedni tvrdí, že další způsob, metoda stisku, je mýtus, druzí díky ní žijí spokojeným sexuálním životem. Spočívá v tom, že těsně před tím, než dojde k ejakulaci, žena pevně uchopí penis hned pod žaludem (palec drží na uzdičce a ukazováčkem celý penis „zaškrcuje“). Ovšem pozor, stisk musí pouze způsobit tlak, nesmí partnerovo nádobíčko bolet!

Utahejte ho!

Kouzlo prodloužení milování ukrývá také tajemství poloh. Někteří muži dokážou udržet orgasmus na uzdě ve chvíli, kdy leží na zádech a partnerka si vkleče sama užívá jejich majestát. Často se doporučuje také poloha na boku, která je klidnější, tlumí přírazy a částečně i rozptyluje. Druhým účinným extrémem jsou fyzicky náročné polohy. Názorně se můžete inspirovat např. v článcích 5 poloh pro milostné akrobaty nebo Sexy polohy na houpacím křesle.

Zajděte do sexshopu

Vynalézavost sexuálních alchymistů nezná mezí. A tak vedle zaškrcovacích kroužků a smyček, které penis znecitliví, můžeme v širokém sortimentu narazit i na speciální kondomy a lubrikační tlumící gely. Příkladem je např. Durex Performa, kondomy napuštěné látkou benzokain, která mužům pomáhá oddálit ejakulaci. Z řady gelů můžeme narazit na lubrikační gel LG Nonstop, Sexy Ice, To Perform nebo Lona (ten seženete např. v internetovém obchodě sexshop.cz). Je lepší gel vyzkoušet pouze na části penisu (kam ho nanesete, tam působí) a přes to ještě navléknout kondom.

A jaké techniky používáte u vás doma? Vnímáte předčasnou ejakulaci jako zásadní partnerský problém, nebo nad tím jen máváte rukou? Zažila jste opačný extrém? Zapojte se do diskuse pod článkem!

Reklama

Související témata:

Načítám