Hlavní obsah

Crispbread křupavý plátek (Knuspi)

Nutriční hodnoty na 100 g/ml
Energie1 320 kJ
Bílkoviny10 g
Tuky1,5 g
Sacharidy63 g
Sůl1,78 g
SAFA0,2 g
Vláknina8 g
Cukry2 g

Jedná se o extrudovaný vícezrnný plátek s různými příchutěmi. Je především zdrojem sacharidů a menšího množství neplnohodnotných bílkovin, obsah tuku je velmi nízký. Energetická hodnota na 100 g je poměrně vysoká, extrudované výrobky jsou však velmi lehké a jeden plátek má ve výsledku energetickou hodnotu velmi nízkou. Tyto výrobky mají průměrný obsah vlákniny, nejvyšší obsah má varianta Fitness. Křehký chléb můžete v přiměřeném množství zařazovat do jídelníčku, nevýhodou extrudovaných výrobků je však vyšší glykemický index, křehký chléb proto vždy doplňte nějakým zdrojem bílkovin a zeleninou.

Náhrada potraviny

Vhodnější je knäckebrot, který obsahuje většinou vysoké množství vlákniny. Křehký chléb můžete nahradit také běžným celozrnným pečivem.