Hlavní obsah

Párky jemné

Nutriční hodnoty na 100 g/ml
Energie1 240 kJ
Bílkoviny12 g
Tuky26 g
Sacharidy4 g
Sůl2,2 g
SAFA11,7 g
Vláknina0 g
Cukry1,2 g

Párky od různých výrobců se velmi liší svým složením a kvalitou, sledujte proto složení uvedené na obale. Pokud se výrobek nazývá jemné párky, měl by dle vyhlášky obsahovat minimálně 50 % masa a maximálně 35 % tuku. Méně kvalitní náhražky však často obsahují nízký podíl masa horší kvality. Párky mají vysoký obsah tuku, jedná se navíc o tuk s nevhodným složením mastných kyselin, proto párky raději do jídelníčku nezařazujte. Uzeniny obecně obsahují velké množství soli a často také mnoho přídatných látek, vybírejte pouze kvalitnější výrobky s vysokým podílem masa a nižším obsahem tuku a konzumujte je jen v přiměřeném množství.

Náhrada potraviny

Vhodnější jsou výrobky, které obsahují méně tuku a mají co nejvyšší podíl masa, to splňují například párky se šmakounem.