Hlavní obsah
Šunka vepřová nejvyšší jakosti
Nutriční hodnoty na 100 g/ml | |
---|---|
Energie | 480 kJ |
Bílkoviny | 18 g |
Tuky | 4 g |
Sacharidy | 1 g |
Sůl | 2,2 g |
SAFA | 1,8 g |
Vláknina | 0 g |
Cukry | 0,3 g |
Šunka nejvyšší jakosti musí dle legislativy obsahovat minimálně 16 % čistých svalových bílkovin a nesmí být při její výrobě použita barviva, škrob, rostlinné bílkoviny a jiné živočišné bílkoviny. Jedná se tedy o nejkvalitnější šunku s nejvyšším podílem masa. Šunka je zdrojem plnohodnotných bílkovin a obsah tuku je poměrně nízký, můžete ji proto do jídelníčku občas zařadit. Nevýhodou je vysoký obsah soli a fosforečnanů, nekonzumujte ji proto ve velkém množství.
Náhrada potraviny
Tuto šunku můžete v přiměřeném množství konzumovat, nahradit ji můžete krůtí či kuřecí prsní šunkou, vybírejte však šunku nejvyšší jakosti nebo výběrovou.
Načítám
Postranní panel
Reklama
Reklama