Hlavní obsah

Šunka vepřová nejvyšší jakosti

Nutriční hodnoty na 100 g/ml
Energie480 kJ
Bílkoviny18 g
Tuky4 g
Sacharidy1 g
Sůl2,2 g
SAFA1,8 g
Vláknina0 g
Cukry0,3 g

Šunka nejvyšší jakosti musí dle legislativy obsahovat minimálně 16 % čistých svalových bílkovin a nesmí být při její výrobě použita barviva, škrob, rostlinné bílkoviny a jiné živočišné bílkoviny. Jedná se tedy o nejkvalitnější šunku s nejvyšším podílem masa. Šunka je zdrojem plnohodnotných bílkovin a obsah tuku je poměrně nízký, můžete ji proto do jídelníčku občas zařadit. Nevýhodou je vysoký obsah soli a fosforečnanů, nekonzumujte ji proto ve velkém množství.

Náhrada potraviny

Tuto šunku můžete v přiměřeném množství konzumovat, nahradit ji můžete krůtí či kuřecí prsní šunkou, vybírejte však šunku nejvyšší jakosti nebo výběrovou.