Hlavní obsah

Tuňák ve vlastní šťávě

Nutriční hodnoty na 100 g/ml
Energie420 kJ
Bílkoviny23 g
Tuky1 g
Sacharidy0 g
Sůl1,2 g
SAFA0,28 g
Vláknina0 g
Cukry0 g

Ryby a rybí výrobky je obecně vhodné zařazovat do jídelníčku, jsou zdrojem hodnotných lehce stravitelných bílkovin, zdraví prospěšných tuků, minerálních látek a vitaminů. Mořské ryby jsou významným zdrojem jodu a omega 3 mastných kyselin, které působí příznivě na kardiovaskulární systém. Tento výrobek obsahuje velmi malé množství tuku, energetická hodnota je proto poměrně nízká a výrobek je vhodné zařadit do jídelníčku.

Náhrada potraviny

Tento výrobek můžete zařazovat do jídelníčku. Ještě lepší variantou jsou vhodně upravené čerstvé ryby.