Hlavní obsah
3,8
(9)
Foto: Svatava Vašková

Foto: Svatava Vašková

Poprvé jsem se s tímto výborným receptem nesetkala u babičky, ale ve školní jídelně. Kombinace kuřecího masa, hub a těstovin je skvělá. Já ho dělám velmi jednoduše z kuřecích stehen a věřím, že tento pokrm zaujme i vás.

15 min.
Příprava
40 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Na maso
  • 4 kuřecí stehna
  • 50 g másla
  • 1 snítka čerstvého rozmarýnu
  • 1 lžíce soli
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 1 lžička pepře
Na přílohu
  • 350 g těstovinové rýže
  • 1 lžíce soli
  • 2 hrsti sušených hub
Článek

Postup

01.

Nejprve dejte do misky se studenou vodou namočit sušené houby. Kuřecí stehna omyjte a osušte papírovou utěrkou. Ze všech stran je osolte, opepřete a okořeňte sladkou paprikou.

02.

Takto připravené maso dejte do máslem vymazaného pekáčku nebo zapékací mísy. Na každé stehno rozdělte zbytek másla a přidejte čerstvý rozmarýn. Lehce podlijte asi 50 ml vody, přiklopte poklicí nebo zakryjte alobalem a dejte péct do předehřáté trouby na 180 stupňů asi na 30 minut.

03.

Po této době by mělo být maso měkké, odkryjte ho a dopečte dozlatova. Během pečení ho přelévejte výpekem.

04.

Upečené kuřecí maso vyndejte z pekáče a dejte na talíř pod alobal, aby nevystydlo. Do výpeku dejte namočené houby i s trochou vody, ve které byly, a vařte je v troubě do změknutí.

05.

Mezitím si dejte vařit do osolené vody drobné těstoviny (těstovinovou rýži, fleky, tarhoňu). Když jsou měkké, slijte je a promíchejte s uvařenými houbami ve výpeku. Následně spolu servírujte.

Foto: Svatava Vašková

Těstovinovo-houbová směs s pečenými stehny je skvělá kombinaceFoto: Svatava Vašková

Reklama