Hlavní obsah
Mouka pšeničná chlebová
| Nutriční hodnoty na 100 g/ml | |
|---|---|
| Energie | 1 490 kJ |
| Bílkoviny | 13 g |
| Tuky | 1,7 g |
| Sacharidy | 69 g |
| Sůl | 0,01 g |
| SAFA | 0,2 g |
| Vláknina | 4,2 g |
| Cukry | 1,7 g |
Pšeničná bílá mouka je stejně jako ostatní druhy mouky především zdrojem energie v podobě škrobu, obsahuje malé množství neplnohodnotných bílkovin, tuku, vitaminů a minerálních látek. Nevýhodou je také vysoký glykemický index. Bílá mouka je energeticky bohatá a chudá na výživově cenné látky, snažte se proto její konzumaci co nejvíce omezovat.
Náhrada potraviny
Používejte raději celozrnnou mouku, která obsahuje více příznivých látek a má nižší glykemický index. Pro zahušťování používejte raději rozmixovanou zeleninu nebo pokrmy vůbec nezahušťujte. Při pečení a vaření můžete část mouky nahradit rezistentním škrobem, čímž zvýšíte obsah vlákniny, snížíte energetickou hodnotu a glykemický index pokrmu.
Náročnost Střední
Načítám
Postranní panel
Reklama
Reklama






