Hlavní obsah
Kiwi
Nutriční hodnoty na 100 g/ml | |
---|---|
Energie | 240 kJ |
Bílkoviny | 1 g |
Tuky | 1 g |
Sacharidy | 11 g |
Sůl | 0,01 g |
SAFA | 0,15 g |
Vláknina | 3 g |
Cukry | 7 g |
Ovoce je tvořeno ze 70-90 % vodou. Jedná se o potraviny s vyšším obsahem sacharidů, obsah tuku a bílkovin je u většiny druhů ovoce zanedbatelný. Ovoce však obsahuje oproti zelenině více cukru a má tedy vyšší energetickou hodnotu, proto hlídejte zkonzumované množství a započítejte ho do denního energetického příjmu. Při redukci hmotnosti se doporučuje konzumace cca 150-200 g ovoce denně spíše v dopoledních hodinách. Kiwi je zdrojem vlákniny, některých vitaminů, významný je především obsah vitaminu C, a minerálních látek. Obsah cukru je spíše nižší, v přiměřeném množství kiwi můžete zařazovat do jídelníčku.
Náročnost Střední
Načítám
Postranní panel
Reklama
Reklama