Hlavní obsah

V čem máte smůlu a proč? Napoví vaše znamení zvěrokruhu

Foto: Gladskikh Tatiana, Shutterstock.com

Foto: Gladskikh Tatiana, Shutterstock.com

Možná se vám zdá, že některým lidem se (na rozdíl od vás) daří, na co sáhnou, a jiní se mohou snažit sebevíc, ale nepříjemnosti se jim lepí na paty. Všichni jsme ale strůjci svého štěstí a za to, že se nám nevede, si můžeme z větší části sami. Svůj podíl na tom mají i hvězdy.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Mnozí lidé jsou přesvědčeni, že existují oblasti, ve kterých mají smůlu nebo řekněme ne zrovna šťastnou ruku. A do jisté míry je to i pravda. Lidé, kteří sami sebe považují za smolaře, svým pesimistickým přístupem k životu často smůlu sami přitahují. Podle tradiční astrologie si zase do života přivoláváme ty problémy, které se máme naučit řešit. Pokud to dokážeme, zbavíme se i smůly. Jaké jsou vaše karmické úkoly?

Berani

Vaše velké ego a individualismus vám komplikují život, obvykle přinášejí napětí zejména do partnerských vztahů. Neschopnost spolupráce je téma, které dobře charakterizuje váš hlavní problém a také to, proč se vám občas smůla lepí na paty. Pokud se naučíte nacházet kompromisy, zapomenete na svoji pověstnou vznětlivost a nebudete hned říkat vše, co vám slina na jazyk přinese, opustí vás problémy a možná i smůla.

Býci

Klid a rozvaha jsou vlastnosti, které vám sice sluší, ale také občas brzdí. Schopnost vystihnout správný okamžik, jednat, nenechávat si unikat příležitosti a také dobře pochopit motivace chování druhých lidí – to vše vám pomůže odstranit komplikace, které si do života přitahujete. Hromadění majetku také nemusí být ta nejlepší cesta ke štěstí. Když pochopíte, že vlastnit neznamená dusit, omezovat a diktovat druhým, smůla z vašeho života vymizí. A občas připusťte, že nemusíte mít vždycky pravdu, i když ji máte.

Blíženci

Jestliže se přestanete utápět v chaosu, hromadění zážitků a prožitků a najdete v sobě opravdovost, zaujatost i poctivost, budete překvapení, o co snadnější životní cesta se před vámi otevře. Přestaňte se soustředit jen na sebe a myslete víc na ostatní. Dejte svému snažení cíl a vizi, své vědomosti využijte pro blaho celé společnosti a uvidíte, že nejenže smolných okamžiků výrazně ubude, ale že se vám do života vrátí i ztracená radost.

Foto: ArtFamily, Shutterstock.com

Blíženci se musí otevřít světu. Pomáhejte ostatním a smůla se vám vyhneFoto: ArtFamily, Shutterstock.com

Raci

Možná si připadáte jako největší smolaři zvěrokruhu. Může za to vaše přecitlivělost, vztahovačnost a náladovost. Kvůli své emocionalitě vidíte vše v horším světle. Dopřejte si nadhled, osvojte si vnitřní sebekázeň, nepodléhejte tolik svým pocitům a černým scénářům a vesmír vás zbaví příslovečné smůly. Úzkosti a splíny obvykle nic neřeší.

Lvi

Na jedné straně pevnost, solidnost, kreativita, nápaditost, hravost a srdečnost – vlastnosti, pro které vás ostatní vyhledávají a mají rádi. Egoistická pýcha, individualismus, touha po okamžitých rozkoších života jsou přesně ty důvody, které je odpuzují a vám do života přinášejí smůlu. Měli byste se naučit odstupu a hlavně nebrat sami sebe tak smrtelně vážně. Zjistíte, že neštěstí a prohry z vašeho života navždy zmizí.

Panny

Sklony k oběti a úniku z vás dělají zdatné adepty na přední příčky největších smolařů zvěrokruhu. Úzkostlivost, strach, nedostatek odvahy – kombinace, která leckoho spolehlivě srazí na kolena. Uvolněte se. Zkuste brát život z té hezčí stránky, zbytečně se nenervujte, sněte svůj sen a možná vás opustí i prokletá smůla.

Váhy

Hledání kompromisů je sice chvályhodné, ale také někdy dost omezující. V důležitých okamžicích vám může chybět rozhodnost, bojovnost a akceschopnost. Někdy je potřeba rozetnou pověstný gordický uzel a neutápět se v mnoha možných řešeních. Uvidíte, že se vám život nejen zjednoduší, ale opustí vás i smůla.

Štíři

Všechno na vás je intenzivní – láska i nenávist, štěstí i smůla. Kvůli své vášnivosti a časté žárlivosti děláte rozhodnutí, která vás později mohou hodně mrzet. Také vaše paměť je věčná, zkuste druhým odpustit, uleví se především vám. Najděte v sobě vnitřní klid, vyrovnanost a rozvahu, své partnery neničte stálými kontrolami. Život se vám změní a smůla z něj provždy zmizí.

Foto: voronaman, Shutterstock.com

Klacky pod nohy hází Štírům jejich vlastní žárlivost. Víc lidem důvěřujte - uvidíte, že starostí a problémů rázem ubudeFoto: voronaman, Shutterstock.com

Střelci

Toužíte po vzrušení a dobrodružství. Jste opravdoví nadšenci života, takže si smůlu vlastně vůbec nepřipouštíte. Přesto když trochu slevíte ze svých XXXL představ a požadavků, možná se budete cítit spokojenější. Praktičtější přístup k sobě, ale i svým blízkým vám určitě prospěje. A také byste měli vědět, že věci začínají od začátku a že některé kapitoly v životě nelze přeskočit.

Kozorozi

Nedostatek sebevědomí, sklony k pesimismu, věčná sebekritika – to zrovna nezní jako ideální kombinace pro šťastný životní pocit. Zbytečně se podceňujete a můžete prošvihnout skvělé příležitosti. Pak se nedivte, že občas máte pocit, že zrovna vás si smůla vybrala za nejlepšího partnera. Láska k sobě i druhým vám pomůže. Mějte se rádi, nepochybujte tolik o sobě a váš život se promění.

Vodnáři

Jste výjimeční, o tom nikdo nepochybuje, dokonce ani vy. Jste také velcí zastánci lidských svobod, rovnosti a humanistických myšlenek. Myslíte na blaho celé společnosti, bojujete za práva druhých, přesto občas můžete mít pocit nepochopení či nedorozumění. Příčinou je váš citový dostup, kterému druzí nerozumějí. Výsledkem je, že se uzavřete do svého světa – ledového království - v němž se sice můžete cítit bezpeční, ale jestli úplně šťastní, to je otázka. Pusťte si radost do života, smůla vás opustí.

Ryby

Budete muset pochopit, že svět se skládá i z malých věcí, které je potřeba dodržovat. Potřebujete řád, organizaci, přestat unikat od svých problémů a zbavíte se i smůly. Poté dokonce můžete nadále snít své vesmírně krásné sny, spřádat fantazie a být těmi, kteří všechny a vše milují láskou nekonečnou.

Načítám