Hlavní obsah
Maracuja
Nutriční hodnoty na 100 g/ml | |
---|---|
Energie | 390 kJ |
Bílkoviny | 2,5 g |
Tuky | 3,4 g |
Sacharidy | 12 g |
Sůl | 0 g |
SAFA | 0,4 g |
Vláknina | 10 g |
Cukry | 3,4 g |
Ovoce je tvořeno ze 70-90 % vodou. Jedná se o potraviny s vyšším obsahem sacharidů, obsah tuku a bílkovin je u většiny druhů ovoce zanedbatelný. Ovoce však obsahuje oproti zelenině více cukru a má tedy vyšší energetickou hodnotu, proto hlídejte zkonzumované množství a započítejte ho do denního energetického příjmu. Při redukci hmotnosti se doporučuje konzumace cca 150-200 g ovoce denně spíše v dopoledních hodinách. Maracuja je velmi bohatým zdrojem vlákniny, vitaminu C, provitaminu A a některých dalších vitaminů a minerálních látek, zejména draslíku, příznivý je také obsah antioxidantů. Obsah cukru je poměrně vysoký, maracuju proto konzumujte pouze v menším množství.
Náhrada potraviny
Zejména při redukční dietě je vhodnější konzumovat ovoce s nižším obsahem cukru.
Postranní panel
Reklama
Reklama