Hlavní obsah
Bramborový salát s vejci
| Nutriční hodnoty na 100 g/ml | |
|---|---|
| Energie | 640 kJ |
| Bílkoviny | 2 g |
| Tuky | 11 g |
| Sacharidy | 10 g |
| Sůl | 1,5 g |
| SAFA | 2,2 g |
| Vláknina | 1,1 g |
| Cukry | 2,5 g |
Ingredience: 47 g brambor, 16 g sterilovaných okurek, 4 g sterilované mrkve, 4 g cibule, 7 g vajec, 20 g majonézy, ocet, cukr, pepř mletý, sůl Autor: Jaroslav Runštuk, Receptury studených pokrmů Tento salát obsahuje prospěšné látky (vitaminy, vláknina), obsahuje však malé množství bílkovin. Obsah tuku je poměrně vysoký, jedná se však o tuk s příznivým složením mastných kyselin.
Náhrada potraviny
Tento salát můžete výjimečně v malém množství konzumovat, doplňte ho však nějakým zdrojem bílkovin. Pokud si salát připravujete doma, místo majonézy použijte například bílý jogurt a část brambor nahraďte zeleninou. Vhodnější alternativou je například fazolový nebo čočkový salát, který obsahuje více bílkovin.
Náročnost Střední
Načítám
Postranní panel
Reklama
Reklama






