Hlavní obsah
Francouzský salát
| Nutriční hodnoty na 100 g/ml | |
|---|---|
| Energie | 610 kJ |
| Bílkoviny | 1 g |
| Tuky | 11 g |
| Sacharidy | 9 g |
| Sůl | 1,5 g |
| SAFA | 2,2 g |
| Vláknina | 1,2 g |
| Cukry | 2,25 g |
Ingredience: 20 g brambor, 15 g sterilované mrkve, 15 g sterilovaného celeru, 15 g sterilovaného hrášku, 12 g sterilovaných okurek, 22 g majonézy, ocet, cukr, worcester, pepř mletý, sůl Autor: Jaroslav Runštuk, Receptury studených pokrmů Tento salát obsahuje prospěšné látky (vitaminy, vláknina), neobsahuje však téměř žádné bílkoviny. Obsah tuku je poměrně vysoký, jedná se však o tuk s příznivým složením mastných kyselin.
Náhrada potraviny
Tento salát obsahuje vysoké množství tuku, můžete ho však výjimečně v malém množství konzumovat, doplňte ho nějakým zdrojem bílkovin. Pokud si salát připravujete doma, místo majonézy použijte například bílý jogurt a část brambor nahraďte zeleninou. Vhodnější alternativou je například fazolový nebo čočkový salát, který obsahuje více bílkovin a méně tuku.
Postranní panel
Reklama
Reklama






