Hlavní obsah
Jemný kuřecí salát
| Nutriční hodnoty na 100 g/ml | |
|---|---|
| Energie | 635 kJ |
| Bílkoviny | 7 g |
| Tuky | 11 g |
| Sacharidy | 5 g |
| Sůl | 1,5 g |
| SAFA | 2,2 g |
| Vláknina | 1,2 g |
| Cukry | 1,25 g |
Ingredience: 27 g syrového kuřete, 14 g sterilovaného celeru, 18 g sterilovaných okurek, 10 g kapie, 20 g majonézy, 1 g cukru, 5 g hořčice, 4 g citronu, bílé víno, sůl Autor: Jaroslav Runštuk, Receptury studených pokrmů Tento salát obsahuje prospěšné látky (vitaminy, vláknina) a plnohodnotné bílkoviny. Obsah tuku je poměrně vysoký, jedná se však o tuk s příznivým složením mastných kyselin.
Náhrada potraviny
Tento salát obsahuje vysoké množství tuku, můžete ho však výjimečně v malém množství konzumovat. Pokud si salát připravujete doma, místo majonézy použijte například bílý jogurt a přidejte více zeleniny. Vhodnější alternativou je například fazolový nebo čočkový salát, který obsahuje méně tuku.
Náročnost Střední
Načítám
Postranní panel
Reklama
Reklama






