Hlavní obsah

Tofu marinovaný plátek

Nutriční hodnoty na 100 g/ml
Energie650 kJ
Bílkoviny14 g
Tuky9 g
Sacharidy5 g
Sůl1,5 g
SAFA1,2 g
Vláknina2 g
Cukry0,5 g

Jedná se o tofu s přídavkem oleje a koření. Tofu se vyrábí vysrážením ze sójových bobů. Obsahuje tedy poměrně vysoké množství bílkovin, malé množství sacharidů a přijatelné množství tuku. Tofu můžete občas zařazovat do jídelníčku. Sójové výrobky však nemohou sloužit jako plnohodnotná náhrada masa, bílkoviny sóji nejsou plnohodnotné a nevýhodou je také horší využitelnost minerálních látek a nepřítomnost některých vitaminů (zejména B12 a D). Naopak výhodou těchto výrobků je nepřítomnost živočišného tuku a cholesterolu a přítomnost vlákniny a dalších prospěšných látek. Tyto výrobky tedy lze zařazovat do jídelníčku, je však vhodné je doplnit i živočišnými produkty.

Náhrada potraviny

Vhodnější je tofu natural, které neobsahuje přidaný olej a má tedy nižší enrgetickou hodnotu.