Hlavní obsah

3 účesy podle slavných hvězd. Podívejte se!

Foto: Mia Mirrelli

Poznáte slavné hvězdy?Foto: Mia Mirrelli

Reklama

Fascinují vás účesy slavných ikon a chtěly byste se třeba jednou nechat upravit stejně jako vaše oblíbená herečka nebo zpěvačka? Všechno je možné! Zapátrali jsme v historii, vybrali tři okouzlující dámy a základy jejich účesů převedli do 21. století. Jak to dopadlo? Posuďte samy!

Článek

„Výrazným trendem poslední doby je především přirozenost, volnost a celková lehkost účesů," říká kadeřnice Veronika Jenšíková ze salonu Verité. K tomu přidejte drdoly na stranu, tupírování nebo vzdušné vlny, a máte komplet, který převládá na letošních letních módních přehlídkách. Okouzlující drdoly nebo romantické vlny však už i dříve nosily slavné dámy světové historie. Nechali jsme se jejich styly inspirovat a spolu s kadeřnicí Leonou Slukovou z pražského studia Fame jsme pro vás připravili 3 slavnostnější účesy inspirované historií, které se nemusíte bát nosit i dnes!

Už na začátku se přiznáváme, že jsme se tématem nechali trošku strhnout, a tak jsme občas vyladili i trochu víc než jen účesy… Také se těšíte? V tom případě můžeme začít!

Ilona alias Audrey Hepburn

„Ilona má tmavé dlouhé vlasy a jemný obličej. Podle fotografie mi hned připomněla slavnou herečku Audrey Hepburn, takže volba pro první účes byla vcelku jasná,“ usmívá se kadeřnice Leona Sluková. Původní styl à la Audrey však upravila podle moderních trendů – drdol, který slavná hvězda nosívala vzadu, posunula na stranu. „Poslední dobou se totiž v účesech hodně objevuje asymetrie, uvolněnost a ležérnost,“ vysvětluje malé změny Leona Sluková.

Foto: Mia Mirrelli

Drdol tvoří velká kadeřnická podložkaFoto: Mia Mirrelli

Foto: Mia Mirrelli

Kadeřnice Leona Sluková se rozhodla pro překládaný drdolFoto: Mia Mirrelli

Pokud letos v létě chcete vyrazit do společnosti v opravdu trendy drdolu, měl by být co největší, a pokud možno i mírně rozcuchaný. Tady jsme zvolili kompromis. Masivnost účesu zajistila kadeřnická podložka ve tvaru koule, kterou přikryl příčesek, velmi důkladně přichycený vlásenkami. Pramínky vlasů se poté plynule skládaly přes něj. Kadeřnice využila i světlých blonďatých konečků, které Iloně zbyly po dávném barvení načerveno.

Foto: Isifa

Drdol Audrey Hepburn jsme přesunuli na stranuFoto: Isifa

Došlo i na optické protáhnutí obličeje – Ilonin kulatější obličej vyzdobila menší vlna na vršku hlavy. Vycházela z tupé ofiny, která skvostný dojem účesu už jen dotvořila. Ona vlna však nemohla být příliš vysoká, protože pro 60. léta byly typické plynulé přechody. Takže žádný přehnaný val hned za ofinou! Pak už stačilo jen dodat malé černé perly, a mohlo se fotit!

Foto: Mia Mirrelli

Efektně zapůsobily odbarvené konce pramenůFoto: Mia Mirrelli

Foto: Mia Mirrelli

Lehká krása s výrazným drdolemFoto: Mia Mirrelli

Jitka alias Brigitte Bardot

„Jitka se může pochlubit jemným dívčím obličejem. Navíc dlouhé blonďaté vlasy přímo svádějí k tomu, udělat z ní Brigitte Bardot,“ naznačila Leona Sluková, co se bude dít. Nejdřív si ale Jitka užila péči vizážistky! Zvýraznila jí oči a objevila její neuvěřitelně dlouhé přírodní řasy (opravdu je má jako panenka)!

Foto: Mia Mirrelli

Kadeřnice rozmýšlí, jak účes provedeFoto: Mia Mirrelli

Foto: Mia Mirrelli

Bez podložky by nadýchaný vršek spadlFoto: Mia Mirrelli

Foto: Mia Mirrelli

Prameny po straně budou směřovat od obličejeFoto: Mia Mirrelli

V kadeřnickém křesle se pak děly hotové divy. Nejpodstatnější bylo oddělit přední prameny vlasů pro výraznou dlouhou rozdělenou ofinu a vzadu na vršku vytvořit nadýchanou „čepici“. Začalo se jak jinak než tupírováním na vršku, které se má vždy správně začínat u hlavy, a ne u konečků! Nemohla chybět ani kadeřnická vložka, která měla celý účes trochu posunout vzad a podpořit právě onu vzdušnost „čepice“. „Kdybychom to vzadu pouze natupírovali, vlasy by pod tou tíhou ztratily tvar a nedržely by tam, kde mají. Proto jsem použila podložku, která není vidět a přitom v tomto případě dokonale poslouží,“ vysvětlila kadeřnice.

Foto: Isifa

Nádherná Brigitte BardotFoto: Isifa

Zbylé oddělené prameny pro ofinu se poté vyžehlily a vytvarovaly směrem od sebe tak, aby opticky otevřely obličej. Celkový koketní a provokativní dojem už jen doladil odvážný bílý korzet a mohlo se jít fotit! Takhle by Jitka mohla vyrazit třeba na ples, na party nebo divadla! (Samozřejmě myslíme na účes a ne korzet…)

Foto: Mia Mirrelli

Inspirace v malé úpravěFoto: Mia Mirrelli

Foto: Mia Mirrelli

Romantické vlny vám přidají na svůdnostiFoto: Mia Mirrelli

Inspirace Jane Fonda

Jako třetí si proměnu užila paní Míla, která se už může pyšnit hezkým zralým věkem. V jejím případě nepůjde vyloženě o stylizaci, ale spíše o inspiraci. A to  okouzlující herečkou Jane Fonda!

Foto: Mia Mirrelli

Paní Míla získala správným vyfoukáním neuvěřitelný objemFoto: Mia Mirrelli

Foto: Mia Mirrelli

Přirozené vlny frčí i letosFoto: Mia Mirrelli

Nejprve bylo třeba vlasy umýt, ošetřit a pečlivě vyfoukat, aby účes dostal tvar, nádech, a především abychom podpořili přirozené ležérní vlny. Došlo i na tupírování, které mělo zvětšit objem a zároveň zabránit zplihnutí vlasů. „Každý z nás má na hlavě vlasové víry. Ty pak někdy zaviní, že se nám část vlasů přilepí k hlavě a účes pak není podle představ. Tomu se dá zabránit důkladným protupírováním problematického místa,“ radí Leona Sluková.

Foto: Isifa

Třetí inspirací byla Jane FondaFoto: Isifa

Z Jane Fonda si Míla „půjčila“ zejména onu lehkost účesu a také tvar, kdy vlasy vpředu směřovují směrem od obličeje ven a opticky ho otevírají. A přestože se (možná i kvůli barvě vlasů) nejednalo o přesnou kopii, Míla byla spokojená a focení si užila stejně jako holky.

Foto: Mia Mirrelli

Ofina se v tomto případě trochu lišila – kvůli nadýchanostiFoto: Mia Mirrelli

Inspiraci na další účesy najdete v článcích Super letní účesy krok za krokemnebo 3 letní účesy. Zn.: Super jednoduché!.

A jak se líbí naše dnešní účesová inspirace vám? Čí styl byste si nejradši vyzkoušely vy? Který z účesů slavných by vám slušel, anebo naopak neslušel? A jaký nejpracnější účes jste kdy měly na hlavě vy? Podělte se o své zkušenosti, zážitky a nápady v diskusi pod článkem!

Děkujeme Leoně Slukové z pražského salonu Fame v Legerově ulici.

Vizáž: Michaela Stabrynová (Surface profesionální škola líčení)

Reklama

Související témata:

Načítám