Hlavní obsah

Posvítili jsme si na muže a jejich vyvrcholení!

Foto: Thinkstock

Mužské předstírání opravdu existujeFoto: Thinkstock

Reklama

Téma ženského vyvrcholení zaujímá na žebříčku sexuální tematiky stále první místo. Jenže, jak je to u vašich drahých poloviček? Zjistili jsme, že i muži to na vás hrají, nemají rádi sex, a tím to zdaleka nekončí… Takže jaké jsou nejčastější sexuální mýty týkající se mužů?

Článek

Věřte, že mnohé z nich jsou tak zažité, že o nich vlastně ani nepřemýšlíte aneb V čem opravdu spočívá tajemství spokojeného sexuálního života?

1. Muži nikdy nepředstírají

Je až neuvěřitelné, jaké herecké výkony může muž podat v posteli. A pokud si myslíte, že všichni muži do jednoho jsou sexuální mašiny, mýlíte se. Mnozí z nich sex nepovažují za důležitou součást vztahu. A téměř dvacet procent mužů někdy předstíralo orgasmus. Dvě procenta ho dokonce předstírají pokaždé.

Předstírání vlastně ani není nijak technicky náročné. Stačí zrychlit dech, párkrát zasténat, prohnout se a zatnout všechny svaly, jak si mezi sebou radí v mnohých internetových diskusích pánové-předstírači. Někdy dokonce zachází tak daleko, že dokáží šikovně a bez povšimnutí narafičit různé přípravky jako náhražku ejakulátu.

„Příčiny kamuflování jsou prozaické. Při poruchách erekce se nechtějí ztrapnit a při ochabnutí penisu styk ukončí. Stejně tak při dlouhém sexu, když ejakulace nepřichází, nechtějí ženu zklamat nebo vzbudit podezření, že je nepřitahuje či mají jinde atraktivnější milenku. Důležité je vycítit to, po čem touží ten druhý,“ doporučuje MUDr. Zlatko Pastor.

Foto: Thinkstock

I ženy potřebují být občas klamányFoto: Thinkstock

2. Chtějí „to“ pořád

Fyzická či psychická únava, stres z práce, pověstná bolest hlavy nebo jen špatná nálada. Existuje mnoho faktorů, které ubíjejí chuť na sex. Pokud myslíte, že se týkají jen ženského pohlaví, jste na omylu. Muži podobné situace prožívají stejně tak často. Buďte proto ke svému miláčkovi shovívavé a vyčkejte na pravou chvíli, kdy bude milování pro oba krásné a bezstarostné.

3. Mužský G bod neexistuje

Nejtajnější místečko na těle ženy? Samozřejmě, bod G (nově i bod A, neboť Bod G je již minulostí. Teď se hledá bod A!). Ale pozor, muži jej mají také, je jím prostata! „Uvádí se, že stimulace prostaty může výrazně zvýšit prožívání orgasmu. Rozhodně to však nelze paušalizovat. Řada mužů může na takové techniky ze strany partnerky reagovat negativně. Vždy je dobré, když se partneři předem domluví. Osobně si myslím, že příliš úporné hledání mužského i ženského bodu lze přirovnat k mytologickému hledání svatého Grálu“, uvádí sexuolog MUDr. Miloslav Skřivánek.

Pokud se rozhodnete začít pátrat po partnerově G bodu, buďte velmi citlivé. Budete totiž muset sáhnout hlouběji, a to doslova. Mužský bod G o velikosti oříšku totiž nejlépe nahmatáte v partnerově konečníku.

4. Orgasmus je čistě fyzická záležitost

Předehra, která vede k psychickému vzrušení, je individuální potřebou. Nelze tedy obecně dělat rozdíly mezi muži a ženami. Stejně tak, jako některé ženy nemají problém okamžitě „jít na věc“, někteří muži zase potřebují mazlení a něžnosti. Zkuste svého miláčka překvapit rafinovanou předehrou, zkuste vyzkoušet něco nového, co od vás neočekává… budete koukat, co to s ním udělá! Jak na to? Začněte třeba s článkem: Unikát! Erotická mapa mužského těla.

5. Muži nejsou frigidní

Mužská frigidita existuje. Takzvaná sexuální chladnost tedy není, jak se mnohdy mylně domníváme, pouze ženskou záležitostí. Toto onemocnění má mnohá úskalí a právě u mužů se velmi často stává, že přechází k naprosté sexuální abstinenci. Na vině mohou být hormony, negativní sexuální zážitky, výchova, nebo dokonce dědičnost… Pokud máte podezření, že ten váš si sexem zrovna netyká, zakročte. Tento problém se často vyřešit dá, je však nutné se co nejdříve obrátit na odborníka. Čím déle se problém odkládá, tím je horší.

6. Muži mají neomezený počet orgasmů

Mýtus. Stejně jako ženy mají ve svém těle od narození určitý počet vajíček, také muži mají omezený počet ejakulací. Nejnovější výzkumy ukazují, že muž je během svého života schopen prožít až 15 000 orgasmů. I toto je však individuální, každý je „zařízený” jinak.

7. Muži po sexu nejsou vyčerpaní

Omyl. To, že se mnozí muži po milování převalí na bok a usnou jako zabití, není žádná přetvářka, aby se s vámi nemuseli mazlit. Po orgasmu se totiž v jejich těle vylučuje hormon prolaktin, který má na svědomí ospalou náladu. Mimo to může být tahle malá potvůrka příčinou sníženého libida, u žen pak ovlivňuje sekreci mateřského mléka nebo menstruační cyklus.

Mnohé ženy pohlížejí na mužskou sexualitu jako na něco jednoznačného a jasně daného. Chce jen to jedno a jedno jak. Ale tak to není, my říkáme každý pes, jiná ves anebo také, že výjimka potvrzuje pravidlo.

A jak to vidíte vy?

Reklama

Související témata:

Načítám