Hlavní obsah

Bod G už je minulostí. Teď se hledá bod A!

Foto: Thinkstock

Legendou opředený bod G má nového kolegu, bod AFoto: Thinkstock

Reklama

Pojí se váš výbuch slasti s erotogenní oblastí zvanou bod G? Pak vás jistě bude zajímat, že ve svém klíně máte ještě jedno písmeno propojené s erotikou: bod A. Tohle místo prý v sobě skrývá uragán vášně a smyslnosti. Stačí ho (s naší pomocí) najít a polaskat. A pak už si jen užívat neskutečného vyvrcholení!

Článek

Existence bodu G pojmenovaného podle gynekologa a vědce Ernsta Gräfenberga nikoho nepřekvapí. A když ano, přečtěte si tenhle článek. Ovšem málokdo ví, že pochva ženy skrývá i další erotogenní zónu – bod A neboli přední fornix erotogenní, oblast AFE, někdy označovanou jako druhý G bod.

Kde se vzal?

Tato oblast byla poprvé zaznamenána malajským lékařem Chee Chua Annem, který ve svém výzkumu zabývajícím se ženami trpícími vaginální suchostí, zjistil, že stimulace jistého prostoru v pochvě, konkrétně na přední klenbě poševní, má za následek rychlou vaginální lubrikaci a vzrušení i u žen, které ho zrovna příliš často neprožívají.

Erotické cvičení. Proč ho absolvovat?

Doktor ve svých knihách a na seminářích uvádí, že intenzivní stimulací bodu A prožije jeho majitelka velmi intenzivní, hluboké a slastné kontrakce zakončené orgasmem, a co víc, tvrdí, že je-li oblast AFE stimulována aspoň deset minut denně minimálně po dobu jednoho týdne, bude žena vyvrcholení dosahovat pravidelně, a to i bez předehry. Pojďme si tedy o jeho postupu říci něco víc, ať to na partnera večer můžete bez okolků vybalit a zkusit si to na vlastní kůži.

Foto: Isifa

Bod A získává stále více příznivců, hlavně mezi ženamiFoto: Isifa

Kde hledat bod A?

„AFE zóna se nachází na horní stěně pochvy, čili té, která je k směrem k bříšku. Je to trochu blíže, než je čípek, a je to místo, jehož stimulací při dostatečném čase a adekvátním druhem dotýkání se uvnitř ženské pochvy je možné dosáhnout velmi zajímavých orgasmů," popisuje Julie Gaia Poupětová, profesionální sexkouč. (Tento kousek tkáně mezi děložním čípkem a močovým měchýřem je popisován jako „ženská prostata“.) Na rozdíl od klitorisu prý bod A netrpí na citlivost, takže žena nemusí dlouhé minuty čekat, aby byla schopna prožít další vyvrcholení, které je, mimochodem, pocitově odlišné s tím, které vyvolává bod G. (O tréninku mnohočetného orgasmu čtěte zde.) Nebo aspoň tak to popisují ženy, které ho prožívají.

Prý výhrou v loterii je citlivý milenec – hráč na AFE zónu, neboť jím vyvolaný orgasmus je mnohem intenzivnější než kterýkoli jiný. Chcete-li i vy mít takového doma, vydejte se společně za poznáním.

Cesta za štěstím

Nejjednodušší způsob, jak bod A najít, je „vypůjčit“ si pro bádání partnerův prostředníček čili jeho nejdelší prst nebo zakoupit dlouhý tenký vibrátor se zahnutou špičkou (či ten maximálně ohebný, který leze, leze po železe, a nedá pokoj, až tam vleze). Nechť partner postupuje do pochvy podél horní stěny a soustředí se na větší oblast, než je bod G. Pozná ji tak, že má oproti „normálním“ poševním stěnám hrubší strukturu. (Pokud bude opravdu pokračovat za G-bod, ocitne se tak trochu „za zatáčkou“ na zadní straně stydké kosti.)

Dr. Chua radí hladit a kroužit prstem po této oblasti, jemně ho vsunovat dovnitř a zase ven. (Lze použít i známé gesto, kterým k sobě někoho voláte: špička prstu směřující nahoru – prst ohnutý v kloubu.)

Milenci milující klasiku si přijdou na své

Pokusit se ovšem můžete i při souloži. Využijte některé variace misionářské polohy, například tu, kdy máte nohy pokrčené v kolenou a přitisknuté na hrudník. „To je chvíle, kdy mám velmi silný orgasmus,“ anonymně popisuje své pocity uživatelka erotického fóra. „Partner je při misionáři hluboko ve mně. Dlouhými a pomalými pohyby se snaží dostat se co nejdál. Pak ho chytím za zadek a prosím, aby zůstal v klidu, a moje tělo se postará o zbytek,“ svěřuje se otevřeně.

Sexkoučka Poupětová má i další tip. „Z mé zkušenosti je možné dobře stimulovat toto místo v pozicích, kdy je partnerka trochu zakloněná, třeba hlavou přes okraj postele, ale to se může fyziologicky lišit u každé ženy."

Dosáhnout něčeho takového se dá při obou variantách, a to i v nepříliš dobrém rozpoložení. Podle výzkumníka dojde k okamžitému sexuálnímu vzrušení i přes negativní emoce, jako je hněv, stres nebo únava. Nicméně i přesto doporučuje svým klientům relaxaci, a hlavně komunikaci v páru. I to je pro úspěch důležité.Julie Gaia Poupětová zase radí nejprve zvyšovat cíleně nějakou dobu vnímavost a citlivost pochvy a učit se rozlišovat vjemy na čípku a v jeho okolí. „Zásadní je také uvolnění svalů pochvy, pak je teprve možné začít tímhle místem vnímat nějaké silnější druhy stimulace, které mohou vést k vyvrcholení," uzavírá sexkouč.

A co vy? Už jste slyšely o svém bodu A?

Reklama

Související témata:

Načítám