Hlavní obsah

7 trendy střihů džín. Který vám padne?

Foto: Benetton

Život bez džín si nedokážete představit?Foto: Benetton

Reklama

Džíny – tyto původně pracovní kalhoty se staly unikátním módním fenoménem, který neztrácí na síle ani v 21. století. Každá z nás je má doma a většina z nás na ně nedá dopustit. Jejich aktuální a trendy střihy pro letošní léto vám představíme v tomto článku.

Článek

Džíny jsou největším módním chameleonem, kterého znáte – mohou totiž být jednoduše pohodlné, velice trendy i nebezpečně sexy! Existují ve všemožných barvách i střizích, nosí je ženy i muži a k těm oblíbeným jsme schopny navázat i hlubší citový vztah! Pokud byste měly investovat jen do jediného kousku oblečení, jednoznačně by to měly být skvěle padnoucí, křivky zvýrazňující džíny! Pojďte s námi na obhlídku nejrůznějších střihů a vyberte si takové, které splňují právě ty vaše požadavky.

Bootcut – odveďte pozornost

Tento střih džínů se od kolen mírně rozšiřuje a hodí se tak pro ženy, které chtějí odvést pozornost od svých boků. Jsou v horní části upnuté a zdůrazňují tvar zadečku, jeho velikost však rozšířené nohavice potlačují, neboť k němu nevytváří takový kontrast, jako ty upnuté. I proto si je oblíbily miliony žen na celém světě (pokud máte pocit, že vám k postavě, se kterou byste si tenhle střih mohly dovolit, přece jen malinko chybí, mrkněte na článek: Dokonalé tělo za 30 minut cvičení? Ano!). Pro ženy s menší postavou může být problémem jejich délka, naštěstí existuje jednoduché řešení v podobě podpatků, ty se k tomuto střihu obecně hodí nejvíce. Hledáte-li tedy džíny maximálně lichotící postavě, sáhněte po střihu bootcut.

Foto: Archiv firmy

Na foto: vše Asos 693 Kč, 970 KčFoto: Archiv firmy

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Asos 831 Kč, Zara 363 KčFoto: Archiv firem

Volné s nízkým sedem – jako v bavlnce

Máte rády pohodový a ležérní styl? Přesně pro vás tu jsou džíny s nízko posazeným sedem. Jejich střih je celkově volnější, a tak představují pohodlnější variantu klasických obtáhlých džínů. Doplníte-li je podpatky, máte skvělý model na večer, se sandálky nebo teniskami vytvoříte outfit jako dělaný na celodenní chození po památkách. Navíc skvěle schovají větší zadeček! Vychutnejte si tak kombinaci pohodlí a stylu!

Foto: Archiv firmy

Na foto: vše Zara 363 Kč, 363 KčFoto: Archiv firmy

Foto: Archiv firmy

Na foto: vše Zara 363 Kč, 363 KčFoto: Archiv firmy

Kratší délka – ideální na léto

Džíny pod kolena jsou skvělou alternativou ve chvílích, kdy nastane to skutečně letní počasí. Seženete je v různých délkách – těsně pod kolena, do půli lýtek nebo nad kotníky (o kalhotách nad kotníky si přečtěte v článku Trendy záležitost: kalhoty nad kotníky!). Vyberte si takovou, která nejvíce lichotí vaší postavě, a pokud máte pocit, že vás opticky zkracují, prostě je doplňte botami na podpatku, těmi nemůžete absolutně nic zkazit! Pokud toužíte spíše po pohodlí, klidně si vytvořte uvolněný vzhled v kombinaci s balerínkami.

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Vero Moda 720 Kč, Zara 363 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Topshop 1053 Kč, Mango 649 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Mango 999 Kč, Asos 831 KčFoto: Archiv firem

Boyfriend jeans – buďte free

Tento druh džínů patří mezi ty novější varianty a nejčastěji je uvidíte ohrnuté do délky nad kotníky. Jejich název vychází z faktu, že vypadají, jako byste je vytáhly ze skříně svému příteli. Vyzařuje z nich maximální pohodlnost a jakási záměrná nedbalost. O svých nositelkách říkají, že jsou zdravě sebevědomé, mají rády módu, ale prostě ji jen neberou smrtelně vážně. Tyto džíny mají vážně něco do sebe a jsou moderní a trendy variantou volných kalhot, u kterých tou hlavní prioritou je cítit se fajn.

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Asos 970 Kč, Topshop 1108 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Topshop 1108 Kč, Debenhams 970 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Debenhams 485 Kč, Tally Weijl 726 KčFoto: Archiv firem

Úzké džíny – zvýrazní každý záhyb vašeho těla

Nejčastěji je klasická džínovina u tohoto typu doplněná například elastanem, který způsobuje, že džíny těsně přiléhají k nohám po celé jejich délce a samozřejmě i k zadečku. To ovšem znamená, že se v nich nic neutají! Do ostře se zužujících nohavic se sice souká trochu obtížněji, výsledek však stojí za to. Perfektně zvýrazní křivky vašeho těla a opticky postavu protáhnou. Obujte k nim podpatky a staňte se nepřehlédnutelnou gazelou – muži vás budou lovit ve smečkách!

Foto: Archiv firmy

Na foto: vše Asos 831 Kč, 1108 KčFoto: Archiv firmy

Foto: Archiv firmy

Na foto (zleva): Topshop 1108 Kč, H&M 599 KčFoto: Archiv firmy

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Mango 599 Kč, Zara 363 KčFoto: Archiv firem

Rovné nohavice – klasika, která nestárne

Když se řekne džíny, většina si představí modré džíny jednoduchého střihu s rovnými nohavicemi. Tento klasický střih starý jako džíny samy si i dnes mezi nejrůzněji zúženými či rozšířenými typy nebo střihy s nízkými či vysokými sedy drží svou čestnou pozici. Je určen ženám, které mají rády jednoduchost a čistou linii. A i když se občas nechají zlákat jiným druhem, vždy se znovu a znovu vrací k těm rovným, které jim prostě dokonale sedí.

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Levi´s 1176 Kč, Mango 899 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Mango 899 Kč, Zara 363 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Mango 899 Kč, Levi´s 1176 KčFoto: Archiv firem

Džíny s vysokým pasem slaví návrat

Je to zvláštní – dříve než do našich obchodů potažmo skříní nekompromisně vtrhly bokovky, všechny jste je nosily. Nyní, jak je vidět, se nenápadně vracejí. Kalhoty s vyšším pasem si znovu hledají své místo na slunci. Víme, že některé z vás je přivítají s otevřenou náručí, protože najít kalhoty, ze kterých by vám při sebemenším pohybu nekoukal žlábek mezi půlkami, byl někdy skutečně boj s větrnými mlýny. Uvidíme, jaký úspěch u vás sklidí!

Foto: Archiv firem

Na foto: vše Asos 1163 Kč, 1108 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firmy

Na foto: vše Asos 554 Kč, 443 KčFoto: Archiv firmy

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Topshop 1108 Kč, Vero Moda 831 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Zara 363 Kč, H&M 999 KčFoto: Archiv firem

Který ze střihů je váš nejoblíbenější?

Reklama

Související témata:

Načítám