Hlavní obsah

Barevné platformy: Botky pro holky, co míří vysoko!

Foto: Aldo

Botky s platformou. Ty musíte mít!Foto: Aldo

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Boty na platformě si už dávno vydobyly přední místo v módním světě. Nejenže krásně prodlouží nohy, ale navíc jsou velmi pohodlné. A proto jsme se vám rozhodli představit nový hit – barevné platformy. Odvažte se, a pořiďte si některý z našich žhavých kandidátů.

Článek

Trendem letošní sezony se staly nejen barevné boty, ale i jejich podpatky včetně platforem. Ať už jde o kombinaci s klínkem, širším podpatkem nebo klasickými jehlami, jejich pestré variace najdete nyní snad v každé kolekci. Pokud tak ještě žádné boty na platformě ve svém botníku nemáte, je nejvyšší čas to napravit. Letos se bez nich už neobejdete.

„Platformy jsou mezi našimi zákaznicemi stále oblíbenější. Jsou stabilní a pohodlné. V naší kolekci najdete korkové platformy s velmi originálním květinovým potiskem či takové, které mají na spodní části pruhovaný nebo kostičkovaný design,“ říká marketing project manager firmy Baťa Eva Šurbeková.

A pestré modely najdete také u obuvi značky ALDO. „Jarní kolekce se profilovala ve výrazné a jasně srozumitelné barevnosti. Barvy mají sofistikovanější odstíny a jsou použity v abstraktních tiscích nebo zajímavých mixech. Lze jasně rozpoznat, že voda a slunce byly klíčovou inspirací při výběru odstínů," upřesňuje Vladimír Špelda.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Aldo 2199 Kč, Asos 1750 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Topshop 2050 Kč, Zara 2499 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firmy

Na foto: vše Debenhams 1600 Kč, 1150 KčFoto: archiv firmy

Potisky všeho druhu

Proužky, kostičky, květinové obrazce i zvířecí potisky. Tyhle všechny motivy mohou zdobit vaše platformy včetně samotné obuvi. Záleží pouze na vašem vkusu, povaze, mnohdy ale i odvaze. Romantičky nechť obují čarokrásné lodičky s otevřenou špičkou z textilních materiálů potištěných drobnými kvítky, extravagantnější povahy by se pak měly poohlédnout po kožených páskových botách na vysoké platformě s hadím vzorem. Ten doporučujeme také v kombinaci s korkem, nebo ve výrazných netradičních barvách, jako je třeba červená a zelenomodrá.

Různé potisky se mohou objevit také na přírodních pletených platformách z lýka. Působí lehce venkovským stylem, ale k létu už neodmyslitelně patří několikátou sezonu. Skvěle budou vypadat zejména k rozevlátým sukním a šatům, a užijete je hlavně na běžné denní nošení či na romantickou procházku a výlet s piknikem.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Asos 1150 Kč, Debenhams 1150 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Asos 2750 Kč, Baťa 999 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Bershka 1499 Kč Debenhams 1000 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): H&M 899 Kč, New Yorker 739 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): New Yorker 489 Kč, Baťa 699 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Asos 1700 Kč, Tamaris 1299 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Debenhams 1450 Kč, Asos 2100 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Asos 1400 Kč, Mango 1799 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Debenhams 1150 Kč, Asos 2850 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Mango 1599 Kč, Tally Weijl 1000 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Topshop 1600 Kč, Debenhams 1150 KčFoto: archiv firem

Monochromatický look a color blocking

Trend barevných bloků neboli kombinace více zářivých barev najednou či outfity v odstínech jedné barvy jsou letos velice populární, a proto se tyto módní tendence přenesly i na obuv. A nejvíce se objevují ve spojení s červenou barvou, která tuto sezonu boduje na plné čáře. Nádherně tak dohromady ladí například s růžovou či oranžovou, ale vyzkoušet můžete klidně jen botičky celé červené včetně platformy. Pokud však preferujete spíše chladnější tóny, vyzkoušejte například modré lodičky s fialovou či zelenou platformou.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Baťa 999 Kč, Zara 1999 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Zara 999 Kč, H&M 899 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firmy

Na foto: vše Zara 1999 KčFoto: archiv firmy

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Debenhams 1450 Kč, Deichmann 799 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Bershka 1499 Kč, Asos 2900 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Debenhams 1150 Kč, Deichmann 799 KčFoto: archiv firem

Vyšší „level“ pro odvážné

Na běžné denní nošení především po dlažebních kostkách rovnou zapomeňte! Tyhle „střevíčky“ jsou totiž jen pro vyvolené, které mají už s vysokými podpatky nějakou tu zkušenost. Jejich luxusní vzhled jim však propůjčuje nejen jehlový podpatek, ale většinou i lesklý design a jemný decentní pásek zvýrazňující váš kotník. A přestože mají mnohdy otevřenou špičku, hodí se tyhle modely spíše na společenské události, a především na večírky všeho druhu. Tady v nich budete za hvězdu.

A jaký zvolit zbývající outfit? Obléci si k nim můžete prakticky cokoli a ani kabelka už dávno nemusí být sladěná. Pokud však vyrazíte v kalhotách, mějte na paměti, že by neměly boty příliš překrývat. Dejte jim proto dostatečný prostor vyniknout a sáhněte po úzkých slimkách či legínách s délkou těsně nad kotníky. Ideálně v černé barvě.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Zara 1699 Kč, Asos 3050 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Asos 1900 Kč, Zara 2490 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Zara 2499 Kč, Aldo 1999 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Asos 3730 Kč, Debenhams 2350 KčFoto: archiv firem

Tip redakce: Stejně tak jako se neobejdete na jaře a v létě bez botiček na platformě, nepůjde to občas ani bez „placatých“ polobotek či balerínek. Ty si naopak můžete vybrat v našem článku zde.

Tak co, také vás okouzlily barevné platformy? Dejte vědět, které to u vás vyhrály.

Reklama

Související témata:

Načítám