Hlavní obsah

Od hlavy až k patě v jedné barvě? Zkuste to i vy!

Foto: Ondřej Hošt

Nebojte se do své oblíbené barvy obléct od hlavy až k patě!Foto: Ondřej Hošt

Reklama

Řešíte, co si obléct k vašim novým krémovým kalhotám? A co třeba… krémovou halenku? Navléknout se od hlavy až k patě do jedné barvy nemusí znamenat nedostatek originality, naopak. Monochromatický look je jedním z hitů sezony a my vám dokážeme, že vůbec nemusí vypadat nudně! Stačí jen vědět, jak na něj.

Článek

Přestože vám odpadá dilema kombinování barev, ani v tomto případě na sebe nestačí něco „hodit“ a jít. Více než kdy jindy jsou důležité doplňky, které vašemu looku dodají šťávu. Pokud se neoblékáte zrovna do černé, jen těžko seženete kousky, které jsou v naprosto totožném odstínu. S tím si ale vůbec nelamte hlavu, monochromatický look je právě o tom, jak si dokážete pohrát s různými odstíny dané barvy.

Pořád váháte, jestli do něj jít, nebo ne? Kladným bodem je i fakt, že oblečení v jedné barvě opticky prodlouží postavu. Polopaticky řečeno vás totiž nikde nic „nepřesekne“. Hit, který jsme vám představili už ve článku Tohle je 12 módních trendů letošního podzimu!, si vyzkoušela naše krásná čtenářka Zuzka.

Když můžete hnědou

Jestli téhle barvě zrovna nefandíte, nejspíš se vám tímto ouftitem nezavděčíme. Střídá se na něm totiž rovnou několik hnědých odstínů, od světlých až po nejtmavší, včetně mědi. Stylistka pro Zuzku vybrala koženkové kraťasy (slevy milujeme, tyhle momentálně pořídíte za dvě stovky!), které zkombinovala s teplými punčocháči (skvělé variace najdete i ve článku Jak nosit kraťasy v zimě? To vám ukáže čtenářka Míša). Saténovou halenku doplnila krátkým kabátkem, který byl opět za „lidovou“ cenu, přidala několik doplňků, a tradá – Zuzka vypadala skvěle.

Foto: Ondřej Hošt

Na foto: halenka (New Yorker, 129 Kč), kabátek (New Yorker, 249 Kč), kraťasy (KappAhl, 200 Kč), punčocháče (Calzedonia, 399 Kč), prsten (KappAhl, 60 Kč), náušnice (čtenářky), boty (Mixer, info o ceně v obchodě)Foto: Ondřej Hošt

Óda na béžovou

Aniž bychom chtěli předbíhat, právě tenhle model u čtenářky Zuzky zabodoval nejvíc. Košili si od stylistky dokonce rovnou odkoupila. Jestli jemné odstíny béžové okouzlily i vás, rozhodně je zkuste obléknout také. A nezapomeňte odkoukat také doplňky, stylově bude vypadat set náramků, delší náhrdelník nebo rovnou obojí.

Foto: Ondřej Hošt

Na foto: kalhoty (KappAhl, 499 Kč), košile (Promod, 699 Kč), prsten (KappAhl, 90 Kč), bundička (F&F, 749 Kč), náhrdelník (Promod, 399 Kč), boty (New Yorker, 379 Kč), náramky (Promod, 399 Kč)Foto: Ondřej Hošt

Foto: Ondřej Hošt

Na foto: prsten (KappAhl, 90 Kč), boty (New Yorker, 379 Kč), náramky (Promod, 399 Kč)Foto: Ondřej Hošt

Jemná pudrová

Mix úzkých pudrových kalhot a svetříku působí něžně a žensky, perlový náhrdelník (no tak dobře, přiznáváme, pravé perly to nejsou) je proto ideálním doplňkem. Jestli se v pudrových odstínech cítíte jako ryba ve vodě, určitě se nechte inspirovat.

Foto: Ondřej Hošt

Na foto: kalhoty (H&M, 999 Kč), svetr (H&M, 999 Kč), náhrdelník (New Yorker, 159 Kč), boty (Guess by Marciano, 2710 Kč)Foto: Ondřej Hošt

Oranžová variace

I v tomto oblečku se skrývá spousta odstínů, od lososové až po zářivě oranžovou. Základ je více než jednoduchý – kalhoty užšího střihu a volnější košile. Velkou roli tady hrají opět doplňky, peříčkové náušnice, klobouk a oranžové psaníčko model posunou na vyšší level. Monochromatický styl se někomu může zdát nudný, jakmile si ale nehrajete s neutrálními barvami, ale právě třeba s oranžovou, je výsledek naopak odvážný a originální.

Foto: Ondřej Hošt

Na foto: kalhoty (H&M, 999 Kč), košile (H&M, 1299 Kč), náušnice (KappAhl, 249 Kč), prsten (KappAhl, 149 Kč), boty (Guess by Marciano, 2710 Kč), psaníčko (H&M, 399 Kč)Foto: Ondřej Hošt

Foto: Ondřej Hošt

Na foto: náušnice (KappAhl, 249 Kč), prsten (KappAhl, 149 Kč), boty (Guess by Marciano, 2710 Kč), psaníčko (H&M, 399 Kč)Foto: Ondřej Hošt

Modrá je dobrá…

…už je to tak. Fanynky téhle barvy potěšíme posledním modelem, ve kterém stylistka skloubila modré kalhoty s tmavším svetříkem a ještě tmavší košilí s límečkem. V modrém provedení byl i náramek a prsten, boty už jsme nechali černé. Pokud byste šly do podobné variace i vy, promyslete také svoje líčení. Nepřehlédnutelné budete se rtěnkou do oranžova.

Foto: Ondřej Hošt

Na foto: košile (New Yorker, 199 Kč), kalhoty (Promod, 999 Kč), svetr (KappAhl, 699 Kč), náramek (F&F, 255 Kč), boty (Mixer, 850 Kč), prsten (KappAhl, 149 Kč)Foto: Ondřej Hošt

Foto: Ondřej Hošt

Na foto: náramek (F&F, 255 Kč), boty (Mixer, 850 Kč), prsten (KappAhl, 149 Kč)Foto: Ondřej Hošt

Dáte jednobarevnosti zelenou, nebo jsme vás nezlákali? Který outfit se vám líbil nejvíce? Budeme se těšit na vaše komentáře!

Vizáž: Iva Davies, SURFACE, profesionální škola vizážistů

Styling: Veronika Králová, BACKSTAGE, škola stylistů

Reklama

Související témata:

Načítám