Hlavní obsah
3,5
(60)
Foto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Kolem indické kuchyně panuje spousta mýtů a jeden z nich se týká časové náročnosti jídel. Ano, některá se připravují opravdu dlouho. Ale třeba tohle skvělé bramborové kari máte hotové za 45 minut.

15 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 850 g brambor
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 cm čerstvého zázvoru
  • 3 stroužky česneku
  • 2 ks rajčat
  • 1 lžička celého římského kmínu
  • 1 lžička hořčičných semínek
  • 3/4 lžičky mleté kurkumy
  • 2 lžičky sušeného koriandru
  • 1/2 lžičky mletého římského kmínu
  • 1 lžička koření garam masala
  • 1/2 lžičky chilli
  • 2 hrsti čerstvého koriandru
  • 1 ks cibule
  • 3 lžíce rostlinného oleje
Článek

Postup

01.

Brambory dejte vařit ve slupce do pořádně osolené vody. Hotové je slijte a nechte trochu zchladnout. Pak je oloupejte a nakrájejte na kousky velikosti sousta. 

02.

Než se brambory uvaří, připravte si všechno ostatní. Jedno rajče nakrájejte na kousky a rozmixujte se zázvorem a česnekem na pastu. Druhé rajče nakrájejte na měsíčky a odložte. Připravte si i všechno koření, mleté druhy můžete smíchat dohromady. Cibuli nakrájejte nahrubo. Čerstvý koriandr nasekejte.

03.

V hluboké pánvi rozehřejte trochu oleje. Přidejte římský kmín, hořčičná semínka a cibuli a nechte ji zesklovatět. Vmíchejte pastu z rajčete, zázvoru a česneku a nechte krátce rozvonět. Přidejte všechno mleté koření a sůl a ještě asi 2 minuty restujte. Hotová směs není cítit po syrovém česneku, chuť je velmi harmonická a navzdory pikantnímu koření jemná.

04.

Přisypte měsíčky rajčete, nechte pustit šťávu a nakonec přidejte nakrájené brambory. Podle potřeby podlijte trochou vody, ale ne moc – brambory do sebe mají natáhnout všechny vůně. Podávejte posypané čerstvým koriandrem.

Máte rádi indické kari? Jak často si tuto exotickou kuchyni dopřáváte?

Načítám