Hlavní obsah

Cizrnové kari s rýžovým pilafem

Hodnocení:
(15)
Foto: Eva Malúšová
Doba přípravy
30 minut
Doba vaření
30 minut
Náročnost
střední

S Lindou z blogu A co teda jíš se opět vydáme za vůněmi Asie. Tentokrát nám ukáže, jak na kari s rýžovým pilafem, které máte do půl hodiny na stole. Protože dobrá a přitom rychlá jídla jsou ta nejlepší!

Ingredience pro:
3 porce
Cizrnové kari
  • 1 ks limetky
  • pepř
  • sůl
  • hřebíček
  • celý kardamom
  • kurkuma
  • římský kmín
  • 1 hrst koriandru
  • 1 plechovka rajčat
  • 1 plechovka cizrny
  • olej
  • čerstvý zázvor
  • 1 stroužek česneku
  • 1 červená cibule
  • mletá skořice
Pilaf
  • 1 šalotka
  • 1 celá skořice
  • 2 hvězdičky badyánu
  • 2 bobkové listy
  • 100 g rýže basmati
  • 200 ml vody
  • sůl
  • olej
K podávání
  • 1 hrst mandlových lupínků
  • čerstvý koriandr
Článek

Postup

Krok 1: Nejprve si připravte pilaf. Na rozpáleném oleji krátce opečte rozkrojenou šalotku se skořicí, badyánem a bobkovým listem.

Foto: Eva Malúšová

A spolu s kořením krátce opečte

Krok 2: Přisypte rýži a pečlivě promíchejte.

Foto: Eva Malúšová

Přidejte rýži

Krok 3: Zalijte vývarem nebo vodou (v tom případě i osolte), teplotu stáhněte na minimum a duste asi 20 minut. Rýži průběžně kontrolujte, aby se nepřipálila.

Foto: Eva Malúšová

Zalejte vodou nebo vývarem a povařte do změknutí

Krok 4: Mezitím nadrobno nakrájejte cibulku, česnek a zázvor a nechte zesklovatět na oleji. Vmíchejte nasekaný koriandr a cizrnu a po chvilce i sekaná rajčata a všechno koření. Jakmile směs zhoustne, dochuťte limetkovou šťávou, solí a pepřem.

Foto: Eva Malúšová

Mezitím si nakrájejte cibulku, česnek, zázvor a koriandr

Krok 5: Podávejte s rýžovým pilafem, posypané plátky mandlí a nasekaným koriandrem.

Foto: Eva Malúšová

Jakmile jídlo zhoustne, dochuťte citronovou šťávou

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek