Hlavní obsah

Bombajské brambory na kari

Hodnocení:
(48)
Foto: Tomáš Rubín
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
30 minut
Náročnost
nízká

Kolem indické kuchyně panuje spousta mýtů a jeden z nich se týká časové náročnosti jídel. Ano, některá se připravují opravdu dlouho. Ale třeba tohle skvělé bramborové kari máte hotové za 45 minut.

Ingredience pro:
4 porce
  • 850 g brambor
  • sůl
  • 1 cm čerstvého zázvoru
  • 3 stroužky česneku
  • 2 rajčata
  • 1 lžička římského kmínu
  • 1 lžička hořčičných semínek
  • 3/4 lžičky kurkumy
  • 2 lžičky mletého koriandru
  • 1/2 lžičky mletého římského kmínu
  • 1 lžička koření garam masala
  • 1/2 lžičky chilli vloček
  • 2 hrsti čerstvého koriandru
  • 1 cibule
  • rostlinný olej
Článek

Postup

Krok 1: Brambory dejte vařit ve slupce do pořádně osolené vody. Hotové je slijte a nechte trochu zchladnout. Pak je oloupejte a nakrájejte na kousky velikosti sousta. 

Krok 2: Než se brambory uvaří, připravte si všechno ostatní. Jedno rajče nakrájejte na kousky a rozmixujte se zázvorem a česnekem na pastu. Druhé rajče nakrájejte na měsíčky a odložte. Připravte si i všechno koření, mleté druhy můžete smíchat dohromady. Cibuli nakrájejte nahrubo. Čerstvý koriandr nasekejte.

Krok 3: V hluboké pánvi rozehřejte trochu oleje. Přidejte římský kmín, hořčičná semínka a cibuli a nechte ji zesklovatět. Vmíchejte pastu z rajčete, zázvoru a česneku a nechte krátce rozvonět. Přidejte všechno mleté koření a sůl a ještě asi 2 minuty restujte. Hotová směs není cítit po syrovém česneku, chuť je velmi harmonická a navzdory pikantnímu koření jemná.

Krok 4: Přisypte měsíčky rajčete, nechte pustit šťávu a nakonec přidejte nakrájené brambory. Podle potřeby podlijte trochou vody, ale ne moc – brambory do sebe mají natáhnout všechny vůně. Podávejte posypané čerstvým koriandrem.

Máte rádi indické kari? Jak často si tuto exotickou kuchyni dopřáváte?

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama