Hlavní obsah
3,4
(112)
 

Zapomeňte na suchá kuřecí prsa a kupte raději kuře celé – je to levnější a díky vaření s kostmi a kůží bude vaše jídlo parádně šťavnaté a chuťově mnohem výraznější. Doplňte ho pikantní cibulovou omáčkou po indicku a pak už jen sledujte, kdo všechno vylíže talíř...

15 min.
Příprava
45 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Kuře
  • 1 ks kuřete
  • 1/4 lžičky mletého chilli
  • 1 lžíce koření garam masala
  • 1 lžička mleté kurkumy
  • 1 lžička soli
Omáčka
  • 3 lžíce oleje
  • 1 lžička celého římského kmínu
  • 4 ks cibule
  • 1 ks čerstvá chilli paprička
  • 1 lžíce čerstvého zázvoru
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1/4 lžičky skořice
  • 1 lžička soli
Článek

Postup

01.

Použít můžete i paličky, křídla nebo jiné části s kostí a kůží, ale nejvýhodněji vás stejně vyjde celé menší kuře. Sekáčkem ho naporcujte na menší kousky jako ve videu. Skelet a odřezky použijte na vývar. Zbytek naložte do soli a koření a nechte alespoň 30 minut, ale klidně i do druhého dne marinovat. Jen pozor, aby se vám do jídla nedostaly odštěpky kostí.

02.

Cibule pokrájejte najemno a spolu s celým římským kmínem a nasekanou chilli papričkou je alespoň pět minut na oleji opékejte. Když jsou pěkně zlatavé, přidejte nasekaný česnek, nastrouhaný zázvor, sůl a skořici, promíchejte a do pánve vložte kuře.

03.

Chvilku obracejte, aby se maso trochu zatáhlo, podlijte 250 ml vody a pod pokličkou duste 30 až 40 minut doměkka, až maso začne odpadávat od kostí. Odklopte a na prudkém ohni ještě chvíli míchejte, aby se zredukovala šťáva.

04.

Dochuťte citronovou šťávou a podávejte s rýží nebo chlebovými plackami naan. Pro toho, kdo to má rád, se nebojte přidat i trochu čerstvého koriandru.

Tip: Netrapte se, jestli neseženete všechno koření. Dá se sice objednat i na internetu, ale vystačíte si jen s kari, čerstvě mletým pepřem a skořicí.

Co bude dnes u vás k večeři?

Reklama

Načítám