Hlavní obsah

Dohra vytváří pouto

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Dohra je i čas na rozhovorFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Dohra neboli zakončení milování! Oproti předehře dohra uklidňuje a konejší, také zmírňuje sexuální nejistotu. Jestliže se ovšem na ni nezapomíná. A co dál?

Článek

Předehra vzrušuje a je příslibem očekávání chvil příštích. Proto ji také mnohé milenecké páry povyšují nad dohru, která je ale neméně důležitá. Proč? Mnoho žen si stěžuje na neschopnost dosáhnout orgasmu. Když se s nimi muž pomiluje bez žádané „koncovky", mohou si připadat zranitelně a nešťastně. Většinou cítí, že by ze sebe chtěly vydat víc, ale něco jim v tom brání. Jejich potřeba zvýšení sebevědomí je opodstatněná. U mužů tomu není nijak, ti se zase potýkají třeba s předčasnou ejakulací. Úzkost, kterou kvůli těmto negativním okolnostem také prožívají, maskují za rychlé ukončení pohlavního styku. Jeden z partnerů tak může mít pocit, že se druhému jednalo jen o rychlé uspokojení ve svůj prospěch. Přitom uchlácholení čas od času potřebuje prostě každý.

Sladká tečka

Jestliže je milostný zážitek příjemný, pár si rád vychutnává uvolnění a sladkou únavu. Činnosti, které zklidňují rozpálená těla, jsou závislé na denním režimu, momentálních možnostech a náladě. Lichotky ve spěchu nesplní svůj účel, když se děti dobývají do ložnice, nebo musíme-li urychleně odejít do práce. Dohra je zkrátka čas, ve kterém je místo pro pohlazení, důvěrný rozhovor a zvýšení sebevědomí, pokud je to z nějakých příčin potřeba. Jestliže během dohry partnera oceníme, bude se na příští intimnosti těšit, natož aby se utápěl v nějaké frustraci.

Sex na pokračování

Sex jako takový uvolňuje, zbavuje napětí. Člověk může být ukolébán ke chvilce odpočinku, ve kterém touží setrvat. Další dráždění pohlavních orgánů považuje za nepříjemné (mimo partnerů, kteří ještě nedosáhli uspokojení), což se musí respektovat. Ale není tomu tak vždy. Prvním kolem milování sex končit nemusí. Dohra tak může otevřít kolo další, tedy v případě, pokud mají milenci chuť pokračovat. Pak se ujmou znovuvydráždění svého protějšku.

Foto: samphoto.cz/jiunlimitedPolibky navodí chuť na další sexJak napodruhé vydráždit ženu

Nenuceným líbáním na zádech, které nejprve zklidní, ale později připraví ženu na další mazlení. Použít se také mohou jemné polibky věnované krku. I orální sex dokáže být velmi okouzlujícím prvkem po již proběhlém pohlavím styku. Většinou se ale používá spíš metoda prstů. Buď se jimi dráždí žena sama, nebo to dovolí partnerovi. Když chce prožít vaginální orgasmus, kterého se jí ještě nepodařilo dosáhnout, sáhne po umělém pomocníkovi. Výhodou je, že pohled na masturbaci je pro mnohé muže snem, takže jakmile uvidí svoji milenku při ukájení, jeho odpočinková fáze může přejít v opětovné vzrušení.

Jak napodruhé vydráždit muže

Nejdřív mu věnujte pár minut na vydechnutí a odpočinek. Zpravidla 10 minut. Přejíždějte mu prstem po hrudníku, hrajte si s jeho vlasy. A pak ho povzbuďte k další akci laskáním celého těla a orálním sexem, který maximálně zabírá. Počínejte si obratně a jemně. Málokterý muž vydrží dlouho odolávat tak smyslnému útoku! Vyzkoušejte, co se mu líbí. Šeptejte mu do ouška slovíčka o tom, jak moc po něm ještě toužíte. Zvuková kulisa erotického firmu atmosféru ještě umocní. Laškovně ho můžete překvapit i nějakou sexy hrou. Znovuvydráždění muže je obecně vhodné i pro ty, kteří rychle vyvrcholí a první kolo milování si nedokáží příliš vychutnat.

A jak prožíváte dohru vy?

Reklama

Související témata:

Načítám