Hlavní obsah

Hit jara: Sukně do půli lýtek!

Foto: Lindex

Délka sukně se vrací do půli lýtekFoto: Lindex

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Existují trendy, které se stejně jako vlaštovky pravidelně a často vracejí. Jedním z neotřelých trendů je pro tuto sezonu délka sukní do půli lýtek. Většina z vás možná po takové sukni ještě nikdy nesáhla. Věříme, že se s letošní sezonou tato skutečnost naprosto změní.

Článek

Letošní módní mola zaplavily sukně, které sahaly do půli lýtek. Teď jste pravděpodobně zapátrala v paměti a uvědomila si, že skutečně žádnou takovou nemáte… To je ale škoda! Tyto sukně mohou být totiž nejen elegantní, ale i velmi pohodlné.

Na tělo!

V upnuté verzi se sukně této délky stávají opravdovým vzorem elegance a vkusu. Upnutost či střih „na tělo“ vytváří krásnou ženskou siluetu a dokáže vyzdvihnout vaše křivky tak, jako málokterá jiná sukně – zároveň ale bez jakékoli vulgárnosti. Je to tím, že kopíruje linii vašeho těla ve větším rozsahu než jiné délky, a tak perfektně vynikne váš zadeček, zužuje se přes stehna až ke krásné linii lýtek. Naprostou nutností jsou k této sukni podpatky, které zaprvé prodlouží vaši postavu o pěkných pár centimetrů, zadruhé upraví váš postoj přesně do té polohy, ve které se stáváte neodolatelnou.

Na foto zleva: Donna Karan, Talbot Runhof, Charles Anastase

Na foto: vlevo a vpravo Asos, uprostřed Debenhams

Elegantnost této sukně potvrdíte jednoduchými lodičkami, osvěžením budou originálně řešené sandálky. Tato délka vypadá krásně se zajímavou halenkou s krátkými rukávy. Blůzka zdobená krajkami, volánky či mašlí dokáže tento model zpestřit a dodat mu šmrnc. Zkuste si ji zastrčit dovnitř! Doplníte-li tento outfit šňůrou perel nebo vkusně uvázaným šátkem, na své okolí budete působit jako skutečná dáma.

Rozevlátá krása

Že se nechcete tísnit v úzké sukni? Že nemáte takové boky, které byste chtěla zvýraznit? Máte raději ležérnější styl? Pak se tyto sukně jistojistě stanou oblíbenou součástí vašeho šatníku. Jsou totiž maximálně pohodlné, a navíc mají skvělou krycí schopnost! Můžete se rozhodnout mezi různými typy látek a vzorů – na léto sáhněte po lehčích materiálech! Jejich vzdušnost v letních vedrech skutečně oceníte a při chůzi z vás vykouzlí éterickou vílu. Pohrajte si s proporcemi: volnost a širokost sukně doplňte upnutým vrškem, aby nebyl výsledný dojem „pytlovitý“. K takovéto krásné sukni můžete klidně zvolit jednoduchý top – a to i obyčejné bílé tričko, a výsledek bude skutečně efektní.

Na foto zleva: Chloé, Marc Jacobs, Ruffian

Na foto zleva: Marks & Spencer, Zara, Bonprix

Pokud si na koupi sukně do půli lýtek hned netroufáte nebo si ji na sobě nedokážete představit, nevadí. Vytáhněte ze skříně dlouhou sukni, jednoduše ji ohrňte několikrát v pase a uvidíte, třeba vás překvapí, jak jednoduše lze osvěžit svůj šatník a vytvořit si z jedné sukně hned dvě!

A co vy? Vyzkoušíte tento zajímavý trend?

Reklama

Související témata:

Načítám