Hlavní obsah

Hubnoucí komando: Lekce kickboxu!

Foto: Petr Makovička

Kickbox není sportem jen pro drsné mužeFoto: Petr Makovička

Reklama

Hubnoucí komando se opět hlásí! Cvičení s drobným náčiním jste si již určitě dobře osvojili a věříme, že se cítíte mnohem lépe. A tak je ideální čas dát si do těla trochu jiným způsobem a objevit svět bojového umění. „Drsňák" Robin vás přesvědčí, že kickbox není jen pro tvrdé muže a že se postava dá vytvarovat i jinak než klasickým aerobním cvičením. Dnes se určitě pořádně zapotíte!

Článek

Kickbox není jen pro drsňáky. Je to skvělé cvičení, při kterém se výborně protáhnete, zpevníte tělo, vybudujete fyzičku a pozitivně se naladíte do dalších dní. O tom všem se vás dnes bude snažit přesvědčit Robin, trenér z fitness centra World Class.

V dnešním videu bude třeba hodně se soustředit na to, co Robin říká, a provádět jednotlivé cviky přesně. Nevadí, když se něco hned nepovede. Opakování je matka moudrosti, a tak si video klidně pusťte několikrát za sebou, dokud cviky technicky nezvládnete. Tak jdeme na to!

Nepodléhejte mylným představám

Když jde o bojové sporty, ženy obvykle váhají. Mylně se domnívají, že se jedná o silový trénink, který vlastně nepotřebují. Proto jsem se trenéra ptala, čeho všeho můžeme v rámci tvarování postavy kickboxem docílit. „Lze dosáhnout lepší fyzické kondice, posílení psychiky a zpevnění těla," říká „drsňák" Robin. Ve videu ale nepůjde jen o nácvik techniky, nýbrž o aerobně laděné cvičení, stejně jako na skupinových hodinách, kde nechybějí údery, kopy, úniky a úhyby celého těla. Je to výborný trénink nejen na procvičení svalů dolních končetin, ale skvěle zabírá i na bříško, ruce a záda. Zejména závěrem by se vám mohlo stát, že nebudete stačit s dechem. Je to, jak říkal sám Robin, velmi intenzivní cvičení, které je poměrně dost náročné na fyzickou kondici. S tou ovšem po deseti týdnech fungování Hubnoucího komanda jistě nemáte problém.

Foto: Petr Makovička

Zpevníte nejen končetiny, ale i břicho a zádaFoto: Petr Makovička

Dejte si pozor...

Začátky jsou těžké u každého sportu i druhu cvičení. U kickboxu byste měli hlavně zprvu dobře poslouchat výklad techniky a také své tělo, aby zbytečně nedošlo k nějakému poranění. Nedělejte cviky nezahřátí a neprotažení. „Největší riziko je právě ve špatném provedení techniky. Je důležité vydechovat při každém cviku. Dýchání je totiž jedna z nejdůležitějších věcí nejen v kickboxu, ale při každém cvičení," varuje trenér.

Foto: Petr Makovička

Správná technika je velmi důležitáFoto: Petr Makovička

Rýsujte a palte kalorie

Kolik při tomto technicky poměrně náročném cvičení spálíte kalorií, závisí na několika faktorech. „Záleží hlavně na délce tréninku. Ale kickbox je velmi účinný, co se týče spalování hmoty a rýsování," upozorňuje Robin. Tvrdí, že  během půlhodinového intenzivního tréninku lze spálit daleko více kalorií než běháním, krosovým trenažérem nebo jinou obvyklou pohybovou činností. K perfektní postavě vám pomůže i našich Deset pravidel k optimální váze .

Pro koho to není

Kickbox není vhodný pro jedince, kteří se necítí fit. Nedoporučuje se starším lidem a jedincům s kardiovaskulárními problémy. Podobně na tom jsou i těhotné ženy a lidé s omezeným pohybem nohou. Obzvláště pozor byste si měli dát, pokud vás trápí bolesti kloubů, jste po nějakém úrazu nohou a podobně.

Konec řečí, připravte si pohodlné oblečení, dobré boty a tradičně lahev vody. Jestli ještě stále alespoň trošičku váháte, zda se do našeho dnešního cvičení pustit, nebo si nevíte rady s cvičením či hubnutím, zeptejte se Robina a dalších členů Komanda v poradně zde. Trenérovo heslo zní: „Nebojte se, nepodceňujte se a jděte do toho!" Třeba v sobě objevíte většího drsňáka, než jste čekali. A třeba pak vezmete život do vlastních rukou a pořádně s ním zatočíte!

Reklama

Související témata:

Načítám