Článek
Tahle buchta je nejen krásně vláčná a nadýchaná, ale i svěží díky citronu v polevě. Vaše rodina ji bude milovat právě kvůli chuti a vy zas proto, jak jednoduchá je její příprava. A jestli zrovna nemáte po ruce krémový sýr Philadephia, klidně zvolte jiný druh - skvěle funguje mascarpone, v Itálii je často náhradou také ricotta, do které se přidá cukr a trochu smetany a rozmixuje se. Citronovou kůru si nastrouhejte čerstvou z bio citronů - z nich použijte i šťávu.
Postup
01.
Troubu předehřejte na 180 °C a formu vyložte pečicím papírem. Obsah čajových sáčků vysypejte do hmoždíře, trochu rozdrťte a nechte rozvonět.
02.
Do mísy prosejte mouku, přidejte špetku soli, prášek do pečiva, jedlou sodu, citronovou kůru a čaj. Vejce vyšlehejte s cukrem do světlé nadýchané pěny. Zašlehejte olej, vanilku i podmáslí.
Obě směsi smíchejte a hladké těsto poté nalijte do připravené formy. Vložte do trouby a pečte asi 30 minut dozlatova. Na konci pečení proveďte test špejlí.
03.
Krémový sýr vyšlehejte se změklým máslem, moučkovým cukrem, vanilkou, lžičkou citronové kůry (zbytek odložte na ozdobu) i šťávou do jemné nadýchané konzistence. Než buchta úplně vychladne, dejte krém na chvilku do lednice.
Na vychladlý moučník rozetřete krém a ozdobte jej čerstvě nastrouhanou citronovou kůrou.