Článek
Postup
01.
Do mísy nasypte mouku, přidejte zakysanou smetanu a kousky másla, které by mělo mít pokojovou teplotu. Pokud by se těsto příliš lepilo, přidejte mouku. Počítejte ale tak jako tak, že je poměrně křehké. Když bude zpracované, zabalte ho do potravinové fólie a nechte ho v lednici 2 hodiny odpočinout.
02.
Dále budete pracovat na pomoučněném vále. Troubu předehřejte na 180 stupňů Celsia a těsto vyválejte na plát vysoký asi 5 milimetrů. Vykrajujte tvary dle nálady, hezké jsou třeba hvězdičky i kolečka, efektně vypadá, když v nich vykrojíte ještě otvor.
03.
Hotové kousky potírejte z jedné strany rozšlehaným vajíčkem, obalujte je v cukru a pokládejte je na plech s pečicím papírem.
04.
Jedna várka se peče asi 10 minut. Cukr krásně zhnědne a vy si budete moct pochutnávat.