Hlavní obsah

Jak si vybrat správné boty?

Foto: shutterstock.com

Vyrobit dobrou obuv není jednoduchéFoto: shutterstock.com

Reklama

2. díl - Na co si dát největší pozor při výběru trendy botiček? A jak se vlastně obouváme my Češky? Nejen na to jsme se zeptali špičkového designéra obuvi Pavla Zapletala, který obouvá takové celebrity, jako jsou Helena Vondráčková, Bára Basiková a řadu dalších.

Článek

Jaký je váš názor na obutí žen v Čechách? Co by se mělo zlepšit?

Každá žena by si měla při výběru obuvi dobře boty vyzkoušet, projít se v nich a hlavně se rozhodnout, za jakým účelem si je kupuje. A platí zásada: raději pár kvalitních párů obuvi než více nekvalitních. Vždyť v botách strávíme celý den!

Několik párů bot v základních odstínech vydrží i léta. Občas pak stačí oživit náš botník jen o aktuální módní barvu. A typická klasika – kvalitní, dobře padnoucí lodičky, těch není nikdy dost.

Navrhujete obuv pro české značky TRIOP, ESSI a také spolupracujete s výrobcem zdravotní ortopedické a diabetické obuvi. Co by měla mít každá „konstrukce“ boty, jaká má být stélka apod.?

Základem pro dobrou konstrukci boty je správně vyrobené kopyto, které je tvarově přizpůsobené evropskému spotřebiteli. Každá obuv by měla být vyrobena dle standardů obuvnických zásad a norem, s čímž se bohužel nesetkáváme ve většině případů obuvi dovezené od asijských výrobců. Konstrukce střihu a dílců, použitá nezbytná ztužení svršku atd. mají své místo a jejich špatné užití nebo úplná absence se projevuje negativně.

Rovněž i vlepovací nebo vkládací stélky musí svým materiálovým složením a správnou konstrukcí odpovídat těm nejpřísnějším požadavkům.

Pro ty, již chtějí poskytnout velkou péči, zdraví a pohodlí svým nohám, doporučuji stélky firmy HANÁK. Tyto přírodní stélky a vložky do bot splňují vše potřebné, co by správná obuv neměla postrádat.

Foto: Design Pavel Zapletal

Elegantní lodičky doplňuje i kabelkaFoto: Design Pavel Zapletal

Jaké přednosti má obuv zhotovená přímo pro konkrétní nohu?

Zákazníkovi je dána možnost vytvoření vlastního kopyta podle jeho potřeb a požadavků. Obuv se pak tvoří krok za krokem. Začíná se představou – účelem, výběrem materiálů, podpatku, ozdob aj. Následují skici, vytvoření konstrukce a samotná ruční výroba. Obuv je navržena jen pro každého jednotlivého zákazníka. Je to o pocitu chodit v jediném originálu obuvi na světě!

Milé dámy, co má mít „zdravá" bota, již víte. Ale jaké vlastně budou jarní a letní trendy? Budou ještě in balerínky, platformy a zdobené sandálky? Inspiraci najdete v článku Boty na jaro: Tyhle si pořiďte!

Reklama

Související témata:

Načítám