Hlavní obsah

Jaká mužská povolání jsou sexy?

Foto: Thinkstock

Některá povolání ženy přitahujíFoto: Thinkstock

Reklama

Jsou tak sexy! Urostlý hasič, který z hořícího domu právě vynesl několik lidí. Nebo opálení a větrem ošlehaní mladíci, kteří ve velkých výškách čistí okna mrakodrapů a sem tam se usmějí na úřednice, které za nimi pracují. Proč některá povolání v ženách vzbuzují touhu a jiná s nimi ani nehnou? Proč není bankovní úředník nebo pojišťovací agent ani za mák sexy?

Článek

Existují mužská povolání, která rozpalují ženy bez rozdílu věku, stavu, náboženského vyznání či sociální příslušnosti. Patří mezi ně například hasič, záchranář či „horolezci“ živící se výškovými pracemi. Svědčí o tom i reklamy, kde ženy nad takovými muži vzdychají a padají jim k nohám. „Je v tom jakýsi pravzor samce, který přepere své soky,“ říká na adresu těchto „svalovců“ sexuolog Ondřej Trojan.

Dokonalí adepti na sexy románek

Nejde ale jen o vypracované tělo, svaly a fyzickou sílu. Ženy totiž přitahuje také dobrodružství, které v sobě tato povolání skrývají. Vzrušuje je adrenalin, který tito muži dle jejich představ dennodenně prožívají.

Je ale nutné říci, že zástupkyně něžného pohlaví většinou nesní o svatbě a společném životě s takovými muži. Jejich představy směřují spíš k jedné nebo dvěma nocím plné vášně. „Musí se vážně rozlišovat, zda jde o krátkodobou strategii, tedy o hledání někoho na jednu noc nebo na víkend. V tom případě ženy skutečně upřednostňují svalovce a adrenalinová povolání,“ potvrzuje Ondřej Trojan z TH kliniky.

Podobně na ženy zabírají i úspěšní manažeři nebo muži ve vysokých vedoucích funkcích obecně. V jejich případě není tím afrodiziakem adrenalin či urostlé tělo, ale spíš moc a peníze. A možná právě proto jsou v největším „ohrožení“ – v jejich případě ženy nepohrdnou nejen akcí na jednu noc, ale neodmítly by ani žádost o ruku.

Pro dlouhodobý vztah jsou totiž pro ženy důležité zcela jiné kvality než svaly a hezké tělo. Hledají například vnímavost, charakter, ale také finance.

Foto: Thinkstock

Práce ve výškách vzbuzuje obdivFoto: Thinkstock

Sexy úředník? Nesmysl!

Je tak jasné, že v erotických snech žen nevystupují žádní bankovní úředníci, pojišťovací agenti ani pošťáci. Možná jsou hodní, možná chytří, možná i zábavní, ale erotično z nich rozhodně nečiší. „Tahle povolání prostě a jednoduše nejsou sexy. Nic ve zlém, ale jaký je adrenalin u úředníka? Jaké finanční zabezpečení u pošťáka?,“ ptá se Ondřej Trojan.

Ale jakkoli se to může zdát absurdní, dámy nijak extrémně nevzrušují ani striptéři či gigolové. Přitom sex a erotika je to, co je živí. A v tom je právě ten háček. Je fajn se podívat na hezkého striptéra, případně se nechat profesionálním společníkem doprovodit na večeři, ale dál už nic. Ta snadnost a dostupnost jednoduše sexy není. Ženy nechtějí být jednou z mnoha, nedej bože jeho „prací“ pro ten jeden daný večer. „Je to stejné jako u mužů. Vždyť který chlap by chtěl chodit se striptérkou nebo prostitutkou,“ dodává Ondřej Trojan.

TOP 5 nejvíce sexy povolání (podle redakce)

A jaké povolání přijde sexy vám? A které má podle vás naopak ten nejmenší erotický náboj? Napište nám do diskuse pod článkem, těšíme se na vaše tipy.

Reklama

Související témata:

Načítám