Hlavní obsah

Krajka: Sexy i romantická!

Foto: Esprit

Zahalte se do krajek!Foto: Esprit

Reklama

Sháníte vychytávku k neodolatelnému outfitu? Zkuste krajku! Tento jemný kousek látky vás vmžiku promění v romantickou princeznu i v sexy dračici! Jak na to? Čtěte dál!

Článek

Výroba krajky je velmi staré a vážené řemeslo. První pokusy o výrobu krajky pocházejí dokonce ze starověkého Říma. Tato prolamovaná, děrovaná tkanina zažila svůj první velký boom v pozdním středověku, používala ji církev pro duchovní roucha a různé obřady. Dnes je krajka neodmyslitelnou součástí módy. Snad každý návrhář ji miluje – a aby ne, vždyť je tak nádherná!

Outfit pro princezny

Jarní sezona je plná romantiky, to k ní prostě patří. Proč tuto příjemnou atmosféru ještě nepodpořit něžným outfitem? Právě nyní je v buticích spousta oblečení plného krajky, takže vám jistě něco padne do oka. V kurzu jsou krátké šaty a delší topy, k nimž si můžete obléct džíny nebo legíny. Důraz je u těchto typů oblečení kladen především na úzkou siluetu – krajkové modely tedy poslouží také jako příprava na letní vzhled. In jsou úzká ramínka, čtvercový nebo mírně kulatý výstřih. Pokud zvolíte dlouhý rukáv, jděte do balonového střihu! Vypadá úžasně a netradičně, jak můžete vidět na obrázku.

Krajka musí být vidět

Pokud se nechcete omezovat jen na krajkové lemy nebo nepatrné krajkové doplňky, pořiďte si některý z následujících modelů na obrázku. Jsou sexy, svérázné a rozhodně v nich vyniknete! Navíc jde o kousky, které budou módní i v příštích sezonách, protože krajka je zkrátka věčná, stejně tak jako tyto barvy…

Když ne pravá, nevadí

Pravda je, že se krajka velice špatně udržuje. Musíte dávat pozor, aby se nezatrhla, prát se musí nejlépe ručně. Naštěstí jsou tady módní kousky s „falešnou“ krajkou, která je ve skutečnosti jen potiskem na látce. Zdálky nikdo nepozná, že krajka není skutečná a vy s podobným oblečením nemusíte zacházet jako v bavlnce.

Krajkové vypasované topy a halenky

Zvýrazněný pas v kombinaci s krajkou rovná se dvojité podtržítko pro ženskost a sex-appeal. Některé kousky z aktuálních kolekcí jsou nadmíru povedené, a toto jsou jedny z nich! Jsou perfektní pro kombinaci s legínami všech délek, které mohou být mimochodem také krajkové!

Hodí se pro různé styly

Pokud se rozhodnete obléci se do krajky, neznamená to, že nemůžete kombinovat styly. Krajka sice na první pohled evokuje romantiku, anebo naopak erotiku, ale módní značky na to tentokrát šly rafinovaně. Zvolte například triko, které je zepředu sportovní a zezadu svůdné! Anebo sukýnku, která se hodí do divadla i na hodinu squashe, či šaty připomínající etno styl… Takovéto kousky prostě zaručují, že nebudete nikdy stejná!

Krajka jako jemný prvek

Romantické krajkové sukýnky se hodí pro každou příležitost i věk. Neutrální barva navíc zaručuje spoustu možností kombinací. Naopak blůzka nebo šaty à la komtesa dodají sebejistotu a padnou jako ulité, vyzkoušejte je.

Patříte také mezi milovnice krajkového oblečení? Pak zapojte fantazii a nepropásněte tuto skvělou příležitost, jak vytvořit jedinečný a neotřelý outfit!

Reklama

Související témata:

Načítám