Hlavní obsah

Levnější „dvojčata" drahé kosmetiky

Foto: Thinkstock

Nemusíte zoufat, že nemáte na drahou kosmetikuFoto: Thinkstock

Reklama

Zamilovala jste se do úžasného, ale hříšně drahého make-upu? Pokud vaše konto nezeje prázdnotou, můžete si ho pořídit, ale co když na něj momentálně nemáte? Nezoufejte, často se totiž dá objevit obdobný produkt, se stejně skvělými účinky, ale za o dost menší cenu! Podívejte, co jsme pro vás vypátrali v redakci!

Článek

Co si budeme povídat, kdo jednou zabrousil do vod kvalitnější kosmetiky, asi poznal rozdíl takříkajíc na vlastní kůži. Většinou toho prostě umí víc. O to větší jsme ale měli radost, když jsme během našeho redakčního testování objevili výrobky, které se těm dražším podobaly jako vejce vejci. Teda až na cenu.

Make-up levnější o 800 korun!

Přestože jsou tyto make-upy cenově dosti rozdílné, mají podobný úkol – udělat z unavené, mdlé pleti jasnou a zářivou. A oba dva to zvládají skvěle!Když bychom je porovnali, Teint Miracle má navíc ochranný faktor SPF 15 a je více krycí. Je ale stejně jako 10Hour Sleep Effect lehoučký a vypadá přirozeně. Do dražšího investujte v případě, že potřebujete sem tam něco zamaskovat, levnější berte tehdy, je-li pro vás maskování zbytečné. Zajímavé je, že i na zahraničním webu, kde najdete hodnocení kosmetiky, jsou tyto přípravky ceněny podobně. Teint Miracle zvítězil o pouhá dvě procenta – znovu by si ho koupilo 78 % žen.

Transparentní pudr – rozdíl více než 350 korun

Transparentní pudr je skvělým pomocníkem pro ty z vás, které používáte make-up a potřebujete pleť trochu zmatnit a zafixovat make-up. Pokud to totiž budete zkoušet obyčejným pudrem, vzniknou vám na tváři „nánosy“ čehosi a nebudete vypadat příliš přirozeně. Transparentní pudr by neměl být vidět a to i v případě, když ho použijete několikrát za den. Oběma dvěma výrobkům ale musíme vytknout aplikátory – česká verze má nepříliš šikovný štěteček, pudr MAC má zase jen houbičku. Pořiďte si k nim proto širší štětec typu kabuki, díky němuž pudr lehce nanesete.

Za řasenku ušetříte i 800 Kč!

Řasenku, která nám bude stoprocentně vyhovovat, hledáme metodou pokus – omyl většinou dost dlouho. Spousta žen je tak ochotná za řasenku utratit rovnou několik stovek, i když ani ten sebelepší výrobek kvůli vysychání nevydrží déle než několik měsíců. Chcete-li kvalitní kousek za slušnou cenu, zkuste Extra Super Lash od Rimmelu. Právě ta je z nižší cenové kategorie hodnocena jako jedna z nejlepších a nadchla i nás! Řasy krásně prodlouží a zároveň i oddělí. Dá se s ní přítom skvěle „vrstvit" – i když uděláte více nátěrů, řasy se vám neslepí.

Čisticí maska – 400 Kč rozdíl

Obě masky jsou jílové a obě dvě jsou skvělé pro hloubkové čištění pórů. Maska Lush má v sobě navíc mleté fazolky aduki a pupalková semena, takže s ní dobře odstraníte i odumřelé buňky. A jak se zamlouvá uživatelkám? Nad oblíbenou a dražší maskou od Clinique dokonce zvítězila! Jakmile ji jednou zkusíte, už se bez ní neobejdete!

Hydratační pleťový sprej vám zachrání osm stovek

Hydratační spreje jsou skvělým doplňkem k péči o pleť. Můžete je používat před i po krémování, nebo jimi lehce přestříkat tvář po nalíčení (make-up se vám nesetře). Díky svému obsahu by vaši pokožku měly zvláčnit a vyživit. Přestože je výrobek od Clinique výborný, jeho cena je přeci jen dost vysoká. A růžová voda od Saloosu je stejně úžasná! Krásně voní, je příjemná a vaši pleť povzbudí jako její dražší verze. 1:1!

Objevila jste i vy nějaké levnější „ dvojče" drahého krému? Nebo znáte úžasný produkt za pár korun? Své tipy pište do diskuse nebo na jana@prozeny.cz.

Reklama

Související témata:

Načítám