Hlavní obsah

Michal peče: Kakaové dortíčky

Foto: Mona Martinů

Ochutnejte skvělé kakaové dortíčky!Foto: Mona Martinů

Reklama

Tři. Tak přesně tolik dnů ještě zbývá do Vánoc. A sedm. To je počet druhů cukroví, které mám do té doby stihnout! Nic ale není ztraceno a pořád máme já i vy dost času všechno dohnat. Pokud tedy také chcete svou letošní sbírku obohatit o nový druh, zkuste třeba kakaové dortíčky. Jsou dobré, jsou sladké, jsou jako… kakao!

Článek

Recept, ostatně jako spoustu ostatních, jsem dostal hned od několika z vás. A když jeden druh dělá několik lidí najednou, tak musí být přeci dobrý!

Po vyválení tužšího těsta jsem zjistil, že nemám žádné kulaté vykrajovátko. Ale naštěstí jsem si poradil! Popadl jsem skleničku na šampaňské a pak už děroval jedno kolečko za druhým. Zkuste to i vy!

Na 3 plechy kakaových dortíčků potřebujete:33 dkg hladké mouky, 25 g kakaa, 12 dkg cukru moučka, 20 dkg tuku Na náplň: 10 dkg cukru moučka, 15 dkg másla, 1 lžíci kakaa; čokoládovou polevu, loupané mandle

Těsto je jednoduché. Smíchejte všechny uvedené suroviny a vytvořte hladké těsto. Tentokrát to ovšem nejde tak úplně jako po másle, protože dnešní směs je trochu tužší. Věřím, že z toho všeho pečení už máte dost síly na to, že vám to půjde bez problému.

Foto: Mona Martinů

Na vykrajování klidně vezměte skleničkuFoto: Mona Martinů

Propracované těsto vyválejte a vykrajujte z něj kolečka (cca o průměru 4 cm). Pokládejte je na plech na pečicí papír a pečte asi 10 minut při 170 stupních.

Kolečka nechte vychladnout a mezitím si připravte krém. Ručním šlehačem smíchejte cukr, máslo a kakao a krém rovnou potírejte (nebo nanášejte zdobičkou) na upečená kolečka.

Foto: Mona Martinů

Do krému patří také kakaoFoto: Mona Martinů

Vždy slepujte dva kousky k sobě, které nakonec ještě polijte horkou čokoládou a ozdobte půlkou oloupané mandle.

A co bude teď? Teď je se mnou amen. Zbývají mi dva dny a 6 druhů cukroví! Ale jsem chlap, co drží slovo. Takže jich slíbených 35 nakonec bude. Jak to udělám? Mám totiž plán: 5 druhů upečeno a hotovo za 3 hodiny. No jo, zítra to bude jízda, ale parádní. Čekají na mě i na vás bleskové recepty, které jsou fakt moc moc dobré. Tak se nezapomeňte přijít podívat!

Reklama

Související témata:

Načítám